Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Άποψη της Αθήνας με γραφικά σπίτια και με θέα στο βάθος την Ακρόπολη

Αθήνα

ΤΩΡΑ 33 °C

Ο καιρός για τις επόμενες 5 ημέρες

  • ΣΑΒ 35 °C
  • ΚΥΡ 38 °C
  • ΔΕΥ 38 °C
  • ΤΡΙ 41 °C
  • ΤΕΤ 41 °C

Μέσες τιμές 2010-2019

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Η Αθήνα είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, καθώς από τη νεολιθική εποχή έως σήμερα δεν έπαυσε ποτέ να κατοικείται. Στο μήκος της μακραίωνης, συναρπαστικής ιστορίας της, η κορύφωση ήρθε τον 5ο αι. π.Χ. , όταν οι αξίες και ο πολιτισμός της ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια της πόλης και απέκτησαν πανανθρώπινη ακτινοβολία. Η πολιτική σκέψη, το θέατρο, οι τέχνες, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η αρχιτεκτονική και τόσες άλλες εκδοχές της ανθρώπινης διανόησης έφτασαν στο επικό απόγειό τους σε μια μοναδική, στην παγκόσμια ιστορία, χρονική σύμπτωση και πνευματική ολοκλήρωση. 

Στους αιώνες, η πόλη γνώρισε ποικίλους κατακτητές, που άφησαν τα ίχνη τους σε μνημεία με ξεχωριστή αίγλη και γοητεία, δημιουργώντας ένα σπάνιο ιστορικό παλίμψηστο. Το 1834 ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους, με αφετηρία τον απόηχο του κλασικού παρελθόντος της, αλλά στους δύο αιώνες που μεσολάβησαν εξελίχτηκε σε σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο με απαράμιλλη γοητεία και υψηλό ενδιαφέρον. Σήμερα, η επίσκεψη σ’ αυτήν προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Το «βάπτισμα» σε σπουδαία μνημεία και αριστουργήματα της τέχνης από την αρχαιότητα και τη μεσαιωνική εποχή, αλλά και στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του 19ου και του 20ου αι. Την αίσθηση «θαλπωρής» και ανάτασης από το εκπληκτικό φως, που διαχέει απλόχερα ο αττικός ουρανός. Τη μαγεία του φυσικού τοπίου της ευρύτερης περιοχής (παραθαλάσσιο «δαντελωτό», ακτές, ορεινοί όγκοι). Την απόλαυση των σύγχρονων υποδομών και της ξεχωριστής ζωντάνιας των κατοίκων της.
Λήψη Αθήνας σούρουπο από ψηλά, στο βάθος ο Λυκαβηττός.

Σημεία ενδιαφέροντος

Map photo
εξερευνήστε
ΜΟΥΣΕΙΑ

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο Ακρόπολης

ΜΟΥΣΕΙΑ

Βυζαντινό Μουσείο

ΜΟΥΣΕΙΑ

Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου

ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΜΝΗΜΕΙΑ

Παναθηναϊκό Στάδιο

ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα

ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Πλατεία Συντάγματος

SHOPPING

Εμπορικό κέντρο Αθήνας

ΚΗΠΟΙ

Εθνικός Κήπος

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ποδηλατάδα στην Αθήνα

ΚΗΠΟΙ

Πεδίον του Άρεως

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Νυχτερινή διασκέδαση στην Αθήνα

ΚΤΕΛ

Σταθμός ΚΤΕΛ Κηφισού

ΚΤΕΛ

Σταθμός ΚΤΕΛ Λιοσίων

ΤΡΕΝΟ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Λαρίσης

"Αθήνα Αθήνα Χαρά της γης και της αυγής μικρό γαλάζιο κρίνο Κάποια βραδιά στην αμμουδιά κοχύλι σου θα μείνω" - Νίκος Γκάτσος

Βόλτα στο κέντρο

Η διαδρομή  μας ξεκινά από το ναό του Ολυμπίου Διός (6ος αι. π.Χ.), έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαιότητας και καταλήγει στην Πύλη του Αδριανού (131 μ.Χ.), που αποτελεί τη συμβολική είσοδο της πόλεως των Αθηνών. Από εκεί, περπατώντας κατά μήκος της οδού Διονυσίου Αρεοπαγήτου (στη νότια πλευρά της Ακροπόλης), βρίσκεται το αρχαίο θέατρο του Διονύσου (5ος αι. π.Χ.) ο χώρος όπου οι τέσσερις σημαντικότεροι αρχαίοι Έλληνες ποιητές, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευρυπίδης και ο Αριστοφάνης, είδαν τα έργα τους να παίζονται για πρώτη φορά. Στη συνέχεια της διαδρομής ακολουθούν η Στοά του Ευμένους (2ος αι. π.Χ.) και πάνω από αυτή τα ερείπια του Ασκληπιείου (5ος αι. π.Χ.) και το Ωδείου Ηρώδου Αττικού ή Ηρώδειο όπως ονομάζεται σήμερα, που χτίστηκε το 161 μ.Χ. και στις μέρες μας φιλοξενεί τις σπουδαιότερες παραστάσεις στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Από το σημείο αυτό μπορεί κανείς να ανέβει στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μέρος όπου θα συναντήσετε μερικά από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης και αρχιτεκτονικής, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει φυσικά ο Παρθενώνας. Εξίσου εντυπωσιακά με τον Παρθενώνα τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και ο ναός της Αθηνάς ή Άπτερου Νίκης πρωταγωνιστούν στον ιερό βράχο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας εδώ απολαύστε την πραγματικά μοναδική θέα και οπωσδήποτε μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής της πόλης των Αθηνών. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι  από τον ιέρό Βράχο στα 300 μέτρα μακριά. Φτιαγμένο από ατσάλι, γυαλί και τσιμέντο, φιλοξενεί συνολικά 4.000 ευρήματα από τα μνημεία της Ακρόπολης, ανεκτίμητης αρχαιολογικής σπουδαιότητας και σημασίας, που αντιπροσωπεύουν την ιστορία και τα έθιμα του πιο σημαντικού θρησκευτικού χώρου σε ολόκληρη την αρχαία Αθήνα.

Κατεβαίνοντας από την Ακρόπολη συναντάμε τον Άρειο Πάγο, το αρχαιότερο δικαστήριο του κόσμου. Απέναντι ακριβώς, ο λόφος του Φιλοπάππου, με τους πανέμορφους λιθόστρωτους δρόμους και το ρωμαϊκό μνημείο που φέρει το ίδιο όνομα, αποζημειώνει πάντα με την ιδιαίτερη ομορφιά του τους εκάστοτε επισκέπτες, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πνύκα, το μέρος όπου οι αρχαίοι Αθηναίοι πολίτες συνήθιζαν να συναθροίζονται προκειμένου να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους καθήκοντα. Συνεχίζοντας τον περίπατο κατά μήκος του πεζόδρομου φθάνουμε στην Αρχαία Αγορά, το εμπορικό, πολιτικό, πολιτιστικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Αθήνας. Μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα και την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από την ιδέα της Κλασικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Από εδώ, δια μέσου της οδού Ερμού, συναντάμε το νεκροταφείο του Κεραμεικού, το μεγαλύτερο της αρχαίας πόλης, με εντυπωσιακές επιτύμβιες στήλες, αγάλματα και γλυπτά. Ο Ιριδανός, ιερός ποταμός κατά την αρχαιότητα, διαπερνά τον αρχαιολογικό χώρο. Η διαδρομή μας όμως στη μαγευτική πόλη των Αθηνών δεν τελειώνει με την επίσκεψη στους μοναδικούς αυτούς αρχαιλογικούς χώρους.

Προσεχείς εκδηλώσεις

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Release Athens Festival

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ) / ΑΘΗΝΑ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ / ΑΘΗΝΑ
ΧΟΡΟΣ

Παραστάσεις παραδοσιακών ελληνικών χορών

ΘΕΑΤΡΟ ΔΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ / ΑΘΗΝΑ
Ο Αγαμέμνων Ντάσης και η κόρη του Παναγούλα σε ξενοδοχείο στις Μυκήνες, κάτω από τον στίχο της ομηρικής Οδύσσειας.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ / ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ / ΑΘΗΝΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

ΘΕΑΤΡΟ ΔΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ / ΑΘΗΝΑ

Ιδέες για το ταξίδι σας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Για καφέ στα Μουσεία της Αθήνας

Όμορφα αίθρια και αυλές, μπαλκόνια με υπέροχη θέα και κατάφυτοι κήποι διαμορφώνονται κατάλληλα για να σας προσφέρουν μια μικρή ανάπαυλα πριν ή μετά την επίσκεψή σας στα Μουσεία της Αθήνας.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα

Κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου, δεκάδες οργανωμένες πλαζ αλλά και πολλές ελεύθερες παραλίες, που ξεκινούν από τα νότια προάστια της Αθήνας και φτάνουν ως το ακρωτήριο του Σουνίου...

Κινηματογραφώντας στην Αθήνα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (1963)

Ένας μεσήλικας Βρετανός, που βιώνει μια παρατεταμένη κρίση στο γάμο του, ερωτεύεται μια νεαρή Αμερικανίδα, η οποία είναι η σύζυγος ενός πολύ καλού του φίλου. Το παράνομο ζευγάρι ζει τον έρωτα του, ταξιδεύοντας στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ROBERT STEVENS
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΔΕΛΦΟΙ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (1960)

Η ταινία που εκτίναξε την καριέρα της Μελίνας Μερκούρη και έδωσε στον Μάνο Χατζιδάκι Oscar για "Τα παιδιά του Πειραιά", περιγράφει τη ζωή της Ίλιας, μια πόρνης στο λιμάνι του Πειραιά, ένα πλάσμα ελεύθερο, που δεν μπορεί να καταπιεστεί ούτε στιγμή. Γνωρίζει τον Αμερικάνο Χόμερ, ερασιτέχνης, φιλόσοφος που έχει φτάσει στην Ελλάδα, με σκοπό να βρει το μυστικό της ευτυχίας...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JULES DASSIN
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ (1957)

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αμερικανική παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Λόρεν. Άλλωστε, η σκηνή όπου η Ιταλίδα ηθοποιός βγαίνει από τη θάλασσα με το βρεγμένο διάφανο φόρεμά της στις ακτές της Ύδρας, έχουν μείνει στη συνείδηση του κοινού. Αλλά και καθιέρωσε τη Λόρεν και ως σύμβολο του σεξ.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JEAN NEGULESCO
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΥΔΡΑ, ΑΘΗΝΑ, ΡΟΔΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΠΟΡΟΣ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΔΗΛΟΣ, ΔΕΛΦΟΙ

IMDb

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1963)

Τέσσερις νεαροί Λονδρέζοι, δανείζονται ένα διώροφο κόκκινο λεωφορείο, για να το χρησιμοποιήσουν σαν κινητό ξενοδοχείο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Διασχίζοντας την Ευρώπη φτάνουν στην Αθήνα και, κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, κάνουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες και ζουν διάφορες περιπέτειες!...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: PETER YATES
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ (1999)

Όταν η Αντέλ (Βανέσα Παραντί) αποπειράται ν' αυτοκτονήσει, σώζεται από τον Γκαμπόρ (Ντανιέλ Οτέιγ), δεξιοτέχνη στο πέταγμα μαχαιριών, ο οποίος χρειάζεται μια γυναίκα για το νούμερό του. Όσο είναι μαζί η τύχη τούς χαμογελά, όταν όμως χωρίζουν, η μοίρα δείχνει το σαρκαστικό της πρόσωπο.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: PATRICE LECONTE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (2014)

Ένας απατεώνας ( Viggo Mortensen) και η σύζυγός του (Kirsten Dunst αντιμετωπίζουν βαθιά προβλήματα στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία ενός πρώην ντετέκτιβ. Για να ξεφύγουν από την Ελλάδα, πρέπει να εμπιστεύονται έναν ξένο (Oscar Isaac) που είναι εγγενώς αναξιόπιστος.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: HOSSEIN AMINI
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΧΑΝΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ

IMDb

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (1989)

Τρεις διαφορετικές ιστορίες που διαδραματίζονται με φόντο τη Νέα Υόρκη και την υπογραφή των σκηνοθετών. Η ιστορία του Κόπολα ωστόσο κινηματογραφήθηκε στην Αθήνα, σε ένα μοναδικό κονσέρτο με φόντο τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο πάνω στο λόφο της Ακρόπολης.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: WOODY ALLEN, FRANCIS FORD COPPOLA, MARTIN SCORSESE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ (1978)

Η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή του Τheo Tomasis (Άντονι Κουίν) ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει την ταπεινή αγροτική καταγωγή του και να γίνει ένας τεράστιος επιχειρηματίας και στην Liz Cassidy (Ζακλιν Μπισέ), την όμορφη χήρα του δολοφονημένου Προέδρου των ΗΠΑ. Οι δυο τους συναντιούνται για πρώτη φορά όταν εκείνη επισκέπτεται το νησί του με τον σύζυγό της. Ο Theo προσελκύεται αμέσως από αυτήν και παρά το γεγονός ότι είναι παντρεμένη αρχίζει αμέσως να την γοητεύει και να την φλερτάρει στο σκάφος του. Η πλοκή ξεδιπλώνεται με την τραγική ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση που ζωντανεύει στην οθόνη.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: J. LEE THOMPSON
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΘΗΝΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

40 ΚΑΡΑΤΙΑ (1973)

Μια διαζευγμένη 40χρονη Αμερικανίδα κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Ερωτεύεται έναν εικοσάχρονο συμπατριώτη της και περνά μια βραδιά μαζί του. Όταν επιστρέφει στη Νέα Υόρκη, ανακαλύπτει ότι ο νεαρός είναι ο φίλος της κόρης της...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: MILTON KATSELAS

IMDb

CHALTE CHALTE (2003)

Αυτή η ρομαντική ταινία Bollywood με πρωταγωνιστή τον Shah Rukh Khan γυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα. Πολλές σκηνές γυρίστηκαν γύρω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Λυκαβηττό, το Ολυμπιακό Στάδιο και το γραφικό νησί της Μυκόνου.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: AZIZ MIRZA
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑ (1962)

Στο τέλος του 19ου αιώνα, ένας νεαρός μεγαλώνει σε ένα μικρό χωριό της Τουρκίας ως μέλος της ελληνικής μειονότητας. Όταν οι πιέσεις των Τούρκων γίνονται ανησυχητικές, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του τον στέλνουν στην Κωνσταντινούπολη με όλες τις οικονομίες τους. Εκείνος όμως ονειρεύεται να μεταναστεύσει στην Αμερική.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ELIA KAZAN
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΑΝΕΛΚΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ (1980)

Στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, ο Αμερικανικός στρατός αναζητά ένα σπάνιο ορυκτό, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ένα αμυντικό σύστημα. Μετά από έρευνες, ανακαλύπτεται ότι ποσότητα του πολύτιμου υλικού μεταφερόταν από τον Τιτανικό, και αποφασίζεται η ανέλκυση του πλοίου, με κάθε μυστικότητα, από τα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JERRY JAMESON
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΥΔΡΑ

IMDb

ΑΤΛΑΣ (1961)

Ο τύραννος βασιλιάς Πραξιμήδης δέχεται την πρόσκληση ενός πολιτικού του αντιπάλου να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου, όπου ο καθένας τους θα εκπροσωπηθεί από έναν παλαιστή. Προσεγγίζει τον υπερήρωα Άτλαντα, αλλά εκείνος αποφασίζει να στραφεί εναντίον του...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ROGER CORMAN
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΤΖΙΝ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (2005)

Τέσσερις δεκαεξάχρονες φίλες, αχώριστες από μικρές, αποχωρίζονται η μια την άλλη για πρώτη φορά στη διάρκεια ενός καλοκαιριού. Μια από αυτές πηγαίνει για διακοπές στην Ελλάδα, όπου μένουν ο παππούς και η γιαγιά της. Εκεί γνωρίζει έναν Έλληνα και τον ερωτεύεται...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: KEN KWAPIS
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

IMDb

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ (1964)

Ένας Γάλλος ετοιμάζεται να παντρευτεί τη γυναίκα των ονείρων του. Αρχίζει να αμφιταλαντεύεται όμως, όταν ο καλύτερός του φίλος, ένα φανατικός εργένης, του λέει ότι οι γυναίκες επιδιώκουν το γάμο με κάθε τρόπο, ώστε μετά να εκμεταλλεύονται τους άνδρες. Παρασυρμένος από τα λόγια του, φεύγει μόνος του για ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: EDOUARD MOLINARO
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΡΟΔΟΣ

IMDb

ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (2009)

Μια ελληνοαμερικανίδα ξεναγός (Nia Vardalos) συνοδεύει ένα γκρουπ ιδιόρρθμων, σνομπ, Αμερικανών τουριστών σε αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα γεγονότα, τα οποία της χαλάνε τη διάθεση, μέχρι που ανακαλύπτει έναν απρόσμενο έρωτα στο πρόσωπο του Έλληνα οδηγού λεωφορείου (Αλέξης Γεωργούλης).

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: DONALD PETRIE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΕΛΦΟΙ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ (1977)

Μια όμορφη και φιλόδοξη Γαλλίδα ερωτεύεται έναν Αμερικάνο πιλότο, αλλά εκείνος της εγκαταλείπει για να παντρευτεί μια πούσια συμπατριώτισσά του. Τον συναντά ξανά μετά από χρόνια, όταν εκείνη έχει γίνει μια διάσημη ηθοποιός και ερωμένη ενός Έλληνα μεγιστάνα.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: CHARLES JARROTT

IMDb

ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ (1992)

Το Ruby Cairo ή Deception είναι πράγματι ένα κυνηγητό σε Νότια Αμερική, Ευρώπη και Αφρική με πρωταγωνιστές τους Andie MacDowell, Viggo Mortensen, Liam Neeson. Από τον Παναμά και τις Μπαχάμες στο Βερολίνο, την Αθήνα και το Κάιρο, μια χήρα ενός επιχειρηματία που σκοτώθηκε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα ξεκινά να ερευνά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες προκειμένου να ανακαλύψει τον λόγο που τον σκότωσαν. Σύντομα θα διαπιστώσει ότι καμία από τις δράσεις του δεν ήταν νόμιμες.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: GRAEME CLIFFORD
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ (1976)

Μια πλούσια Αυστριακή αριστοκρατικής καταγωγής ζει στην Ελλάδα με τον ξεπεσμένο Ιταλό διπλωμάτη σύζυγό της και περνά το χρόνο της φλερτάροντας με έναν ευγενή. Όταν ο Ιω. Μεταξάς εγκαθιδρύει δικτατορία, εκείνη σώζει τη ζωή ενός διωκόμενου αριστερού αγωνιστή και τον ερωτεύεται.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: PIERRE GRANIER- DEFERRE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ(1967)

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στην Ελλάδα, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ παθαίνουν κάποιες μυστηριώδεις βλάβες. Ενας μυστικός πράκτορας δολοφονείται ενώ η σύζυγός του, Σάνι (Jean Seberg) θέλει να πάρει τη σκυτάλη της έρευνας. Όμως ο κ. Σαρπ ( (Michel Bouquet), επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, θα προσπαθήσει να την εμποδίσει αναθέτοντας στον Ντεξ (Maurice Ronet), πράκτορα της υπηρεσίας πληροφοριών, να παρακολουθεί τις κινήσεις της νεαρής γυναίκας.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: CLAUDE CHABROL
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ (1962)

To 480 π.Χ. ο Περσης βασιλιάς Ξέρξης εκστρατεύει κατά της Ελλάδας. Οι ελληνικές πόλεις αποφασίζουν να τον αντιμετωπίσουν από κοινού και να ανακόψουν την πορεία του στο στενό πέρασμα των Θερμοπυλών. Ο Βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας και οι 300 άνδρες της προσωπικής του φρουράς θα αντισταθούν σθεναρά στην εισβολή των υπεράριθμων εχθρικών δυνάμεων.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: RUDOLPH MATE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΘΗΝΑ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1980)

O μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού μετατρέπεται σε μια καταδίωξη χωρίς ανάσα με πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό επιθεωρητή και έναν ερευνητή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: PHILIPPE DE BROCA
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΑΡΓΑ , ΑΘΗΝΑ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

Ο ΤΕΝΤΕΝ & ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ (1961)

Ο διάσημος Βέλγος Ρεπόρτερ Τεν Τεν, μαζί με το σκύλο του Μιλού και τον Καπετάνιο Χάντοκ, σαλπάρει για την Ελλάδα με ένα σαπιοκάραβο, το "Χρυσόμαλλο Δέρας", το οποίο κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που τους βάζει σε εξίσου μεγάλους μπελάδες...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JEAN JACQUES VIERNE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

IMDb

ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ (1971)

Ένας Γάλλος επαγγελματίας κλέφτης διαμαντιών ετοιμάζει ένα μεγάλο κόλπο στην Αθήνα και, με τη βοήθεια των συνεργατών του, το εκτελεί με επιτυχία. Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά βρίσκεται στο δρόμο του ένας διεφθαρμένος αστυνομικός ο οποίος ζητά πιεστικά ένα μέρος από τα κλοπιμαία...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: HENRI VERNEUIL
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΦΟΙ (1959)

To 1941, ένας Αμερικάνος δημοσιογράφος (Robert Mitchum) ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, δέχεται να μεταφέρει κρυφά στο αρχηγείο της Βρετανικής Αντικατασκοπίας στο Λονδίνο, ένα φάκελο που περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την ελληνική αντίσταση, αλλά καταδιώκεται από τους Ναζί.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ROBERT ALDRICH
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΤΡΙΚΥΜΙΑ (1982)

Ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας βιώνει την κρίση της μέσης ηλικίας. Εγκαταλείπει τη σύζυγό του και τη Νέα Υόρκη και μαζί με την έφηβη κόρη του πηγαίνει στην Ελλάδα. Εκεί γνωρίζει μια γυναίκα, την ερωτεύεται και αποφασίζουν να μείνουν σε ένα ερημικό νησί, στο οποίο όμως καταφθάνει μια μέρα η συζυγός του με τον εραστή της.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: PAUL MAZURSKY
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ, ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (1963)

Δυο φίλοι αποφασίζουν να γυρίσουν μια ταινία για τους πρωτόπλαστους και πείθουν έναν γκάνγκστερ του Ντάλας να χρηματοδοτήσει το σχέδιο τους, υποσχόμενοι πρωταγωνιστικό ρόλο στην στριπτιζέζ φιλενάδα του. Η ταινία όμως γνωρίζει μεγάλη αποτυχία, ο γκάνγκστερ εξοργίζεται και ο δυο άντρες αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα ελληνικό νησί.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: MORTON DA COSTA
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΕΣ, ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ (2000)

Ο Alec (Stellan Skarsgard), ένας Αμερικανός που ζει στην Αθήνα, αφήνει τη γυναίκα του (Charlotte Rampling) για μια άλλη γυναίκα, την Katherine (Deborah Kara Unger), αλλά στη συνέχεια προσπαθεί να επιστρέψει κοντά της νιώθωντας ενοχές. Ωστόσο εκείνη ενδιαφέρεται περισσότερο για έναν Έλληνα πολιτικό ακτιβιστή (Δημήτρης Καταλίφος). Επηρεάζεται από διάφορα σημάσια και προκαταλήψεις όπως το μπλε που είναι το χρώμα του και το κίτρινο το χρώμα της Κατερίνας.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JONATHAN NOSSITER
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (1962)

Το 1896 διεξάγονται στην Αθήνα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ένας φτωχός βοσκός αποφασίζει να πάρει μέρος ενώ μια διάσημη και όμορφη ηθοποιός υπόσχεται να παντρευτεί έναν από τους νικητές.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ANDREW MARTON
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ (1966)

Μια καλλιτέχνης επιστρέφει στη Σαντορίνη, την γενέτειρά της και στην οποία πέρασε τα παιδικά της χρόνια, έχοντας να αντιμετωπίσει φαντάσματα από το παρελθόν αλλά και το παρόν. Πρωταγωνιστούν Ειρήνη Παππά και Umberto Orsini και Takis Emmanuel.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: LEONARD HIRSCHIELD
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (2020)

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πρώτο τους ταξίδι στη βόρεια Αγγλία, ο Steve και ο Rob αναλαμβάνουν μια τέταρτη και τελευταία ταξιδιωτική αποστολή. Αυτήν τη φορά ξεκινούν από την αρχαία Τροία και κατευθύνονται προς την Ελλάδα, στα βήματα του Οδυσσέα προς την Ιθάκη μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. O Steve, o Rob και τα …alter-ego τους, ξεκινούν μια νέα διαδρομή, εξερευνώντας τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, τις εκπληκτικές τοποθεσίες και, φυσικά, το ελληνικό φαγητό με μερικά από τα καλύτερα πιάτα στην Ευρώπη.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: MICHAEL WINTERBOTTOM
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΛΕΣΒΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΥΔΡΑ, ΙΘΑΚΗ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ (1964)

Μια νεαρή Αγγλίδα και η μουσικολόγος θεία της φτάνουν στην Κρήτη και διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο, οι ιδιοκτήτες του οποίου έχουν ύποπτη συμπεριφορά. Σύντομα οι δυο τουρίστριες μπλέκουν άθελά τους σε μια υπόθεση κλοπής διαμαντιών...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JEAN BECKER
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΜΙΚΡΗ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΡΙΑ (2018)

Η πανέξυπνη νεαρή ηθοποιός Τσάρλι γνωρίζει έναν περίεργο άγνωστο ενώ κάνει διακοπές στην Ελλάδα, αλλά γρήγορα γίνεται φανερό ότι οι προθέσεις του δεν είναι καθόλου ρομαντικές. Πρόκεται για τη βρετανική τηλεοπτικής μίνι σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα κατασκοπείας του Τζον Λε Καρέ.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: PARK CHAN- WOOK
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΝΑΞΟΣ

IMDb

ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ (1981)

Η ιστορία aφορά σε μια αδερφή (Bo Derek) και τον αδελφό της(Peter Hooten), που επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από χρόνια στο εξωτερικό. Κάτω από την ερωτική ατμόσφαιρa του νησιού, αρχίζουν να ερωτεύονται ενώ αποκαλύπτεται ότι οι δύο δεν είναι συγγενείς στην πραγματικότητα.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JOHN DEREK
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΥΚΟΝΟΣ, ΑΘΗΝΑ

IMDb

ΜΑΖΙ Η ΤΙΠΟΤΑ (2017)

Η ζωή της Κάτια (Diane Cruger) καταρρέει όταν δύο νεοναζί σκοτώνουν τον σύζυγό της και τον 6χρονο γιο της σε μια βομβιστική επίθεση. Η αναζήτησή της για δικαιοσύνη σύντομα την ωθεί στα άκρα καθώς οι δύο ύποπτοι δικάζονται για φόνο. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ενώ η Νταϊάν Κρούγκερ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: FATIH AKIN
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ

IMDb

27 ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΦΙΛΙΑ (2000)

Η Sybill (Nino Kuchanidze) είναι μια έφηβη την οποία στέλνουν σε μια μικρή πόλη της χώρας για να περάσει το καλοκαίρι με τη θεία της. Παρά την τρυφερή ηλικία της, η Sybill είναι ώριμη και σεξουαλικά συνειδητοποιημένη, και ενώ το αρχικό αντικείμενο της προσοχής της είναι ο Alexander (Eugenji Sidichin), ένας χήρος στα 40 του, αντ' αυτού ζευγαρώνει με τον Mickey (Shalva Iashvili), τον έφηβο γιο του Alexander.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: NANA DZHORDZHAZDE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

IMDb
ME IX
Από Θεσσαλονικη μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και η διαδρομή διαρκεί 5 ώρες περίπου.
ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Η Αθήνα συνδέεται με το Διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία(Θεσσαλονίκη),η πτήση διαρκεί 50 λεπτά.

Άλλοι προορισμοί

ΑΤΤΙΚΗ