Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Με τρένο

Με τρένο

Τα ταξίδια με τρένο συνδυάζουν την ασφάλεια με την προσιτή τιμή. Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας έχει μήκος περίπου 2.500 χλμ., καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Η μεταφορά επιβατών, αποσκευών και οχημάτων που συνοδεύονται από οδηγό πραγματοποιείται μέσω τακτικών προγραμματισμένων διαδρομών που τροποποιούνται κάθε χρόνο. Οι διαδρομές εκτελούνται από τρένα υψηλής ποιότητας τύπου Intercity (ταχεία και τακτική) και από τακτικά τρένα (υψηλής ταχύτητας) κ.λπ.).

Η γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη επιλογή για εσάς που επιθυμείτε να ταξιδέψετε είτε με τρένο express μέσα σε 4,5 ώρες είτε με το κανονικό τρένο. Η διαδρομή επίσης από τη Δράμα προς την Ξάνθη είναι μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης. Σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα και περνά μέσα από μοναδικά όμορφα τοπία, ακολουθώντας την πορεία του ποταμού Νέστου και προσφέρει θέα στις χρυσές όχθες του που βρίσκονται βουτηγμένες στο καταπράσινο περιβάλλον.

Το ταξίδι προς την Πελοπόννησο γίνεται μέσω του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι τον τερματικό σταθμό στο Κιάτο, 30 χλμ δυτικά της Κορίνθου και από εκεί με επιβίβαση σε λεωφορείο Εθνικών Σιδηροδρόμων για να φτάσετε προς άλλες πόλεις ή κωμοπόλεις και χωριά.

Προαστιακός Σιδηρόδρομος

Συνδέοντας αστικά κέντρα με προάστια, με τακτικά δρομολόγια και ανταγωνιστικές τιμές, εξυπηρετούν καθημερινά πλήθος επιβατών.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τα δρομολόγια, τις τιμές εισιτηρίων και τις ειδικές υπηρεσίες, αλλά και να κλείσετε διαδικτυακά τα εισιτήρια σας, επισκεφθείτε την σελίδα της Hellenic Train.


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Όταν ταξιδεύετε με το τρένο, αξίζει να παρατηρήσετε την αρχιτεκτονική των παλιών σταθμών του δικτύου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κατασκευασμένοι στα τέλη του 19ου και αποτελούν πραγματικά κομψοτεχνήματα πρώιμης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής.

Γραφικές διαδρομές μέσα σε τοπία σπάνιας ομορφιάς!

Το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο σε πολλά του σημεία διέρχεται από τοπία σπάνιας ομορφιάς. Τα περισσότερα μάλιστα είναι αποκλειστικό προνόμιο των επιβατών του Ο.Σ.Ε. καθώς από εκεί περνάει μόνο το τρένο.

Εκτός από τα τακτικά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Ο.Σ.Ε., πραγματοποιούνται και ειδικά δρομολόγια με εκδρομικές αμαξοστοιχίες (συμβατικές ή μουσειακές ατμήλατες κατόπιν ειδικής συνεννόησης), με τα οποία μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στην πανέμορφη ελληνική ενδοχώρα. Οι διαδρομές αυτές είναι:
  • Διακοπτό - Καλάβρυτα (Πελοπόννησος)
  • Πήλιο (Θεσσαλία)
  • Νέστος (Ανατολική Μακεδονία).