Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Αρχαιολογικός χώρος στην πλαγιά βουνού με 3 όρθιες κολώνες και πράσινα δέντρα τριγύρω.

Στερεά Ελλάδα

Στην καρδιά της Ελλάδας

Ταξιδέψτε στην Στερεά Ελλάδα, την ιστορική Ρούμελη για να δείτε από κοντά τον «ομφαλό της γης», τους Δελφούς. Γνωρίστε τις γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις, το Γαλαξίδι και την Ιτέα, καθώς και την όμορφη Ναύπακτο, μεγάλης ιστορικής σημασίας. Επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα του ΜεσολογγίουΑιτωλικού, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα υγροτόπων της Ελλάδας και γευθείτε οπωσδήποτε το ΠΟΠ προϊόν της περιοχής, το ονομαστό αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μια εκλεκτή κεχριμπαρένια λιχουδιά με ξεχωριστή νοστιμιά και φίνο άρωμα!

Αν αναζητάτε έντονες συγκινήσεις που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο Καρπενήσι, ιδανικό προορισμό για δραστηριότητες στη φύση όλο το χρόνο. Αν αγαπάτε το σκι ή το snowboard, επισκεφθείτε τον Παρνασσό και το κοντινό γραφικό χωριό της Αράχοβας, τον πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό τουριστικό προορισμό της χώρας μας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Μονή Οσίου Λουκά, που περιλαμβάνεται στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το αρχαίο θέατρο και τον βυζαντινό Ναό της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό, καθώς και τις ιστορικές πόλεις της Θήβας, των Πλαταιών και της Χαιρώνειας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Άλλοι προορισμοί

Ιδέες για το ταξίδι σας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Απόδραση στην ορεινή Ναυπακτία

Επτά ορεινοί όγκοι, αμέτρητες δασωμένες κορυφές και ένα άγριο, δαιδαλώδες, ανάγλυφο ορίζουν την ορεινή Ναυπακτία, μια περιοχή περίπου 550 τετρ. χλμ. η οποία εκτείνεται βόρεια της πανέμορφης πόλης της Ναυπάκτου.

Στις πλαγιές των Βαρδουσίων

Σε απόσταση λίγων μόνο ωρών από την Αθήνα βρίσκεται η Φωκίδα∙ ένας τόπος άγριας ομορφιάς, αλλά παράλληλα ζεστός και φιλόξενος.