Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Πολιτισμός

Μία αξέχαστη εμπειρία πολιτισμού

Μνημεία, μουσεία και γκαλερί τέχνης είναι μερικοί μόνο από τους χώρους πολιτισμού που μπορείτε να επισκεφθείτε σε όλη τη χώρα, όπου θα απολαύσετε και πολλές εκδηλώσεις, παραδοσιακές γιορτές και φεστιβάλ στις διακοπές σας.

Γνωρίζατε ότι..;
Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα. Η λέξη σημαίνει "δύναμη του λαού".

Πολιτιστικοί χώροι

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Μία αξέχαστη εμπειρία πολιτισμού

Τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ είναι πολλά και αξίζουν να τα επισκεφθείτε. Ο πιο διάσημος από τους αρχαιολογικούς μας χώρους είναι, βεβαίως, η Ακρόπολη, στην κορυφή του ομώνυμου Βράχου, όπου βρίσκονται τα πιο εμβληματικά αρχαία ελληνικά μνημεία, όπως ο Παρθενώνας, το απόλυτο σύμβολο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας ακόμα διάσημος χώρος από όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 776 π.Χ.

Τα μουσεία και οι γκαλερί φιλοξενούν πολλά και εντυπωσιακά εκθέματα αρχαίας και σύγχρονης τέχνης & πολιτισμού. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, όπου θα θαυμάσετε μια τεράστια συλλογή από γλυπτά, κεραμικά, και άλλα περίτεχνα αντικείμενα από όλη τη χώρα. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σας καλωσορίζει στα αρχαία θέατρα της χώρας και φιλοξενεί καλλιτέχνες διεθνούς φήμης κάθε καλοκαίρι από το 1955.

Οι παραδοσιακές γιορτές και τα πανηγύρια είναι ο «φυσικός χώρος» έκφρασης των ελληνικών παραδοσιακών εθίμων και τέχνης, όπου θα θαυμάσετε τις πολύχρωμες φορεσιές, τα περίτεχνα κοσμήματα και τους χορούς που διοργανώνονται συνήθως με την ευκαιρία των εκάστοτε θρησκευτικών τοπικών εορτών. Ακολουθείστε μας και …μπείτε στο χορό!

Ιδέες για το ταξίδι σας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Για καφέ στα Μουσεία της Αθήνας

Όμορφα αίθρια και αυλές, μπαλκόνια με υπέροχη θέα και κατάφυτοι κήποι διαμορφώνονται κατάλληλα για να σας προσφέρουν μια μικρή ανάπαυλα πριν ή μετά την επίσκεψή σας στα Μουσεία της Αθήνας.

Ανεμόμυλοι

Σήμα κατατεθέν του κυκλαδίτικου τοπίου, κυλινδρόσχημες ψηφίδες ομορφιάς, πολιτισμού και παράδοσης ξεπροβάλλουν διάσπαρτοι στις κορυφογραμμές των λόφων σαν σιωπηλοί μάρτυρες ...