Search
Map
Choose skin

Καλάβρυτα

ΤΩΡΑ 5 °C

Ο καιρός για τις επόμενες 5 ημέρες

  • ΚΥΡ 3 °C
  • ΔΕΥ 5 °C
  • ΤΡΙ 0 °C
  • ΤΕΤ 1 °C
  • ΠΕΜ 3 °C

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Τα Καλάβρυτα, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, πανέμορφος κάθε εποχή του χρόνου, που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή κωμόπολη στους πρόποδες του Χελμού, η οποία –ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο– σφύζει από ζωή χάριν στο σύγχρονο χιονοδρομικό της κέντρο.

Εδώ θα συναντήσετε ένα ονειρικό σκηνικό με λιθόκτιστα σπίτια, μικρές πλατείες, χαριτωμένους πεζόδρομους, γραφικά καφέ και ταβέρνες δίπλα σε σκιερά πλατάνια. Σήμα κατατεθέν της πόλης ο οδοντωτός, που εγκαινιάστηκε στα 1896 και εκτελεί τη διαδρομή (22 χλμ.) Καλάβρυτα–Διακοπτό. Αυτή η διαδρομή, που διατρέχει το Φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, θεωρείται μια από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα. Θα θαυμάσετε το τρόπο με τον οποίο το «τρενάκι» του Βουραϊκού ενσωματώθηκε στο περιβάλλον και δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα του φαραγγιού. Μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί, φτιαγμένο από την ίδια τη φύση!

Προορισμός γεμάτος δράση

Στα Καλάβρυτα μπορείτε να επισκεφθείτε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος αλλά και το Μνημείο των Εκτελεσθέντων (Τόπος Θυσίας), είς μνήμη του ολοκαυτώματος του 1943, κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ.
Πέντε χλμ. ΝΔ από τα Καλάβρυτα βρίσκεται η Μονή της Αγίας Λαύρας. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε τον 10ο αι. και συνδέεται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Επισκεφτείτε ακόμη το επιβλητικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο της Ελλάδας. Το σπήλαιο ανοίγεται στο κατακόρυφο σχεδόν μέτωπο βράχου ύψους 120 μ., πάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού.

Περιηγηθείτε σε ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, το Σπήλαιο Λιμνών, στους πρόποδες του Xελμού. Θαυμάσιοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες προκαλούν τη φαντασία, ενώ 13 λίμνες διαδέχονται η μία την άλλη. Κατά την ξενάγησή σας βρείτε τις δικές σας πτυχές και νιώστε την ευτυχία της Γης.

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ σίγουρα θα γνωρίζουν το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, αφού διαθέτει 12 πίστες, 7 αναβατήρες, πάρκο για snowboard, ειδική moguls πίστα, το μοναδικό πάρκο snow tubes, ενώ συνέχεια διοργανώνονται εκεί πάρτι και events. 

Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία στο τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 (από τα Καλάβρυτα προς Κάτω Λουσούς–Πλανητέρο–Άρμπουνα–Άγ. Νικόλαο–Τουρλάδα– Κρινόφυτα), πεζοπορία κατάβασης του Βουραϊκού, ορειβασία στον Χελμό, αναρρίχηση, διαδρομή με αυτοκίνητο 4χ4 προς τη Λίμνη Τσιβλού, ποδηλασία βουνού και αλεξίπτωτο πλαγιάς.
ME IX
Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ.,προς ΕΟ Πούντας-Κλαβρύτων,η διαδρομή είναι 2,5 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη) συνεχίζοντας μέσω ΕΟ Πούντας-Καλαβρύτων η διαδρομή διαρκεί 6 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ