Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Παραλίες

Βουτιές στο απέραντο γαλάζιο

Παγκοσμίως, οι ελληνικές ακτές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς για την καθαρότητα και διαύγεια των νερών τους και τη μοναδική ποικιλομορφία τους. Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, το Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος αποτελούν υδάτινες «αγκαλιές», που σας καλωσορίζουν για ατέλειωτες βουτιές και απόλαυση στα νερά τους.

Η χώρα μας διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο. Θα βρείτε μικρές και μεγάλες, απάνεμους κόλπους και ορμίσκους, αμμώδεις ακρογιαλιές αλλά και βοτσαλωτές, παράκτιες σπηλιές σμιλεμένες σε απόκρημνα βράχια, παραλίες με λευκή ή ροζ άμμο, αλλά και παραλίες που έχουν διαμορφωθεί από τη χαρακτηριστική σκούρα άμμο των ηφαιστειογενών εδαφών.

Γνωρίζατε ότι..;
Η Ελλάδα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές του κόσμου - περίπου 16.000 χλμ.


Ακτές με γαλάζια σημαία

Προσβάσιμες παραλίες για όλους

Σήμερα, πάνω από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα, γίνονται προσβάσιμες για όλους! Γιατί η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην θάλασσα είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολιτισμένου τόπου. Οι προσβάσιμες παραλίες διαθέτουν εξοπλισμό και υποδομές (όπως ράμπες, διαδρόμους, αποδυτήρια κ.ά.) που επιτρέπουν σε άτομα με αναπηρία και σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, να απολαμβάνουν τη θάλασσα χωρίς περιορισμούς. Δίνεται η δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία, αλλά και σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες στην παραλία, με οικογένεια και φίλους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όλων. 


Βρείτε μια προσβάσιμη σε ΑΜΕΑ παραλία κοντά σας!

Ιδέες για το ταξίδι σας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

13 παραλίες για όσκαρ

Συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού αποτελούν οι απειράριθμες ακτές και τα μαγευτικά ακρογιάλια που «φλερτάρουν» με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, του Ιονίου και του Λιβυκού Πελάγους.

Απέραντο γαλάζιο

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη ομορφιές. Το κύριο χαρακτηριστικό της, είναι το απέραντο καλοκαίρι της, γαλάζιος ουρανός και το μπλε της θάλασσα. Οι πανέμορφες ακτές της ελληνικής επικράτειας, τόσο στη νησιωτική...

Η κρυφή γοητεία των Μικρών Κυκλάδων

Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια... Αυτά τα λιλιπούτεια νησιά, μαζί με την ακατοίκητη Κέρο, συνθέτουν τον μαγικό μικρόκοσμο των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων.