Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Ρομαντικές Διακοπές

Ελλάδα: έρωτας με τη πρώτη ματιά

Στην Ελλάδα, μια χώρα στενά συνυφασμένη με την ιδέα του κάλλους, είναι λογικό οι έννοιες του έρωτα και του ρομαντισμού να φλερτάρουν με την εκπληκτική ομορφιά της ελληνικής γης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι εδώ γεννήθηκε ο φτερωτός θεός Έρως, ένας από τους πλέον παντοδύναμους της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, που με τα βέλη του ενέπνευσε ανά τους αιώνες την πένα των σημαντικότερων ποιητών, επηρεάζοντας γενικότερα την τέχνη και τον πολιτισμό σε κάθε τους έκφραση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ελλάδα μοιάζει να αποτελεί την τέλεια επιλογή όλων εκείνων των αθεράπευτα ρομαντικών, που αναζητούν το ιδανικό σκηνικό προκειμένου να ζήσουν στιγμές ανεξίτηλες στο χρονο, αφού εδώ, η ομορφιά και η ποικιλομορφία του φυσικου τοπίου, σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα, έχουν δημιουργήσει μέρη τόσο εκπληκτικά, που απογειώνουν τη ρομαντική διάθεση.

Όσοι από εσάς αναζητάτε τη μαγεία σε ένα μήνα του μέλιτος με φόντο τον ελληνικό ήλιο, γαλαζοπράσινες παραλίες, βελούδινες αμμουδιές και λαμπερές νύχτες με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, τα ελληνικά νησιά αποτελούν την τέλεια επιλογή για μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη ρομαντικές βόλτες στην ακρογυαλιά και κορυφαίες γαστρονομικές στιγμές υπό το φως των κεριών και του καλοκαιρινού φεγγαριού. Η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ένα μήνα του μέλιτος ή μια κρουαζιέρα με ρομαντική διάθεση σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο πολλά ακόμα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Αλώβητες από το άγγισμα του χρόνου, οι ελληνικές καστροπολιτείες χαράσσουν διαδρομές σε σκηνικά που μοιάζουν να έχουν βγει από μεσαιωνικά παραμύθια. Χαθείτε στα πετρόκτιστα μονοπάτια τους και αφεθείτε στο συναίσθημα της μαγείας του παρελθόντος, στα μέρη όπου οι ιππότες χαιρετούν τις δεσποσύνες στα μπαλκόνια των πύργων τους. Επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό Μυστρά, αφεθείτε στην ακαταμάχητη γοητεία της Μονεμβασιάς και δείτε το παραμύθι να ζωντανεύει στην εκπληκτική καστροπολιτεία της παλιάς πόλης της Ρόδου.

Αν είστε λάτρεις των μεγαλουπόλεων, μπορείτε να αναζητήσετε το ρομαντισμό σε πεζοδρομημένες διαδρομές και βραδινούς περιπάτους κάτω από τα φώτα της πόλης, σε κοσμοπολιτικά σημεία καθώς και σε μέρη όπου μπορείτε να θαυμάσετε την εκπτληκτική θέα. Φυσικά, μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και σινεμά στολίζουν τις πανέμορφες αστικές νύχτες και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε παρέα με το άλλο σας μισό.

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ρομαντικές Διακοπές

Στην Ελλάδα, μια χώρα στενά συνυφασμένη με την ιδέα του κάλλους, είναι λογικό οι έννοιες του έρωτα και του ρομαντισμού να φλερτάρουν με την εκπληκτική ομορφιά της ελληνικής γης.

Ευεξία

Με ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο, με μια μοναδική σε ποικιλία φύση, καθώς και με μια από τις πιο υγιεινές διατροφικές παραδόσεις, η Ελλάδα είναι η ιδανική πρόταση για ψυχική και σωματική υγεία και αναζήτηση ευεξίας!