Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Άποψη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας και στο βάθος πολλά πεύκα

Ολυμπία

ΤΩΡΑ 27 °C

Ο καιρός για τις επόμενες 5 ημέρες

  • ΣΑΒ 40 °C
  • ΚΥΡ 36 °C
  • ΔΕΥ 36 °C
  • ΤΡΙ 34 °C
  • ΤΕΤ 35 °C

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Στην Δυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή που ονομάζεται και «κοιλάδα των θεών», άνθισε ο πιο δοξασμένος ιερός χώρος της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, η Αρχαία Ολυμπία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της αρχαιότητας, από το 776 π.Χ. ένωναν όλους τους Έλληνες του τότε γνωστού κόσμου κάθε τέσσερα χρόνια, καθώς κατά τη διάρκειά τους σταματούσαν όλες οι εχθροπραξίες προκειμένου να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν στα αγωνίσματα.

Σήμερα, στην ίδια γη ανάβει κάθε τέσσερα χρόνια η φλόγα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέχρι να καταλήξει και να ανάψει τη δάδα στην πόλη που αναλαμβάνει τη διοργάνωσή τους.
Μπροστινή όψη, του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Αρχαία Ολυμπία, το οποίο στεγάζεται στο ανακατασκευασμένο «ΣΥΓΓΡΕΙΟΝ», νεοκλασικό κτίριο που ανεγέρθηκε την δεκαετία του 1880

Περιήγηση στον τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ταξιδέψτε σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας, και περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά κτίσματα τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και δείτε από κοντά αρχαία εκθέματα, με πιο σημαντικά τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, την Νίκη του Παιωνίου, ένα αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη.

Επίσης μπορείτε το καλοκαίρι να απολαύσετε τις παραστάσεις που δίνονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, να ανακαλύψετε το μαγευτικό φυσικό τοπίο του Αλφειού ποταμού, να βουτήξετε στις μικρές λιμνούλες που σχηματίζονται από τους καταρράκτες της Νέδας και να κολυμπήσετε στην παραλία του Κάτω Σαμικού, η οποία απέχει μόνο 18 χλμ από την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα φυσικά ιαματικά λουτρά Καϊάφα τα οποία περιβάλλονται από ένα πανέμορφο δάσος που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 και να απολαύσετε θεραπείες και την όμορφη θέα δίπλα στη λίμνη.

Οι οπαδοί της αδρεναλίνης μπορούν να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, κατάβαση ποταμού με φουσκωτό (rafting) ή με καγιάκ (kayaking) και αετοσανίδα (kitesurfing).

Επιπλέον η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να αποτελέσει τη βάση εξόρμησης για άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Απέχει μόνο 33 χλμαπό το λιμάνι του Κατακόλου, 30 χλμ από το ναό της θεάς Αφροδίτης και το ναό του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, 60 χλμ από το μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι, και 75 χλμ από την Αρχαία Ήλιδα. Η τελευταία είναι σήμερα επισκέψιμη, με αρχαιολογικό μουσείο, αρχαίο αναστηλωμένο θέατρο και πολλές εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, κατά τη θερινή περίοδο.

Μην χάσετε επίσης τις παραστάσεις που δίνονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (2009)

Μια ελληνοαμερικανίδα ξεναγός (Nia Vardalos) συνοδεύει ένα γκρουπ ιδιόρρθμων, σνομπ, Αμερικανών τουριστών σε αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα γεγονότα, τα οποία της χαλάνε τη διάθεση, μέχρι που ανακαλύπτει έναν απρόσμενο έρωτα στο πρόσωπο του Έλληνα οδηγού λεωφορείου (Αλέξης Γεωργούλης).

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: DONALD PETRIE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΕΛΦΟΙ

IMDb

Εμπνευστείτε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Τα 10 κορυφαία «κρυμμένα μυστικά» της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος είναι παγκοσμίως γνωστή για την πλούσια ιστορία της, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της. Η «Νήσος του Πέλοπος», από όπου πήρε το όνομά της, διατηρεί ωστόσο ορισμένες γοητευτικές γωνιές, άγνωστες ακόμα στο ευρύ κοινό.

Κάστρα στην Ελλάδα

Κάθε ταξίδι στην Ελλάδα σημαίνει μια μοναδική εμπειρία, όπου ο μύθος, η παράδοση και ο πολιτισμός παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

ME IX
Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ. προς Ολυμπία,η διαδρομή είναι 3,5 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω Εγνατίας Οδού προς Ολυμπία η διαδρομή διαρκεί 6,5 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ