Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Β. Πατσιαλός
ΑΘΗΝΑ

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το πρώτο Μουσείο στον κόσμο για τη Μαρία Κάλλας, τη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο του 20ού αιώνα, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2023. Το έτος σηματοδοτεί την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της La Divina και περιλαμβάνεται στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτήριο, της εποχής του Μεσοπολέμου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως στην καρδιά της Αθήνας. Ο χώρος δημιουργήθηκε με σκοπό να εμπνεύσει, να ψυχαγωγήσει και να αναδείξει τα στοιχεία της τεχνικής της που την έκαναν μοναδική παγκοσμίως.

Επισκεφθείτε το μουσείο και ζήστε μια βιωματική εμπειρία η οποία θα σας προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα των διαφορετικών πτυχών της καριέρας, της προσωπικότητας και της ζωής της, πέρα από τους μύθους που καλλιεργήθηκαν γι' αυτήν. Στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται ξεχωριστά και ιδιαίτερα αντικείμενα που ανήκαν στην πολύπλευρη αυτή καλλιτέχνιδα, η οποία με το μεγάλο εύρος, το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της και τη σκηνική της παρουσία, κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο της όπερας για πάντα.

Μέσα από κείμενα, προσωπικά αντικείμενα, βίντεο και σπάνια ηχητικά στιγμιότυπα θα γνωρίσετε την προσωπικότητά της, τη ζωή της στην Ελλάδα, τη διεθνή καριέρα της και τους ρόλους για τους οποίους έχει μείνει αξέχαστη, τους ανθρώπους της ζωής της, αλλά και την αξιόλογη κληρονομιά που άφησε. Η συλλογή ξεκίνησε το 2000 από το Παρίσι και εμπλουτίστηκε με δωρεές αντικειμένων από αρκετούς φορείς και ιδιώτες, καθώς και με κειμήλια που ανήκαν ή σχετίζονται με την Κάλλας, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σήμερα τα 1000 εκθέματα.

*Το Μουσείο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

© Β. Πατσιαλός

© Β. Πατσιαλός

© Β. Πατσιαλός

© Β. Πατσιαλός

© Β. Πατσιαλός

© Β. Πατσιαλός