Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Ίδρυμα Ευγενίδου / Λ. Παρτσάλης
ΑΘΗΝΑ

Πλανητάριο

Ελάτε να αγγίξουμε τ' αστέρια σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πλανητάρια στον κόσμο.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνδυασμό με όλες τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και των νέων τεχνολογιών, προσφέρουν μια εντυπωσιακή εμπειρία θέασης που προβάλλει τις τελευταίες εξελίξεις στην αστρονομία, την αστροφυσική, την εξερεύνηση του διαστήματος και άλλες φυσικές επιστήμες. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια τόσο μοναδική συναρπαστική εμπειρία που το κοινό νιώθει ότι είναι μέρος του!

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Πλανητάριου προσφέρει μεγάλη ποικιλία παραστάσεων κατάλληλων για όλες τις ηλικίες από 5 έως 99 ετών. Όλες οι παραστάσεις προβάλλονται στον ημισφαιρικό θόλο της γιγαντιαίας οθόνης, διαμέτρου 24,5 m και επιφάνειας 900 m2.

Η αγγλική αφήγηση είναι διαθέσιμη με τη χρήση ασύρματων ακουστικών που παρέχονται στη ρεσεψιόν. Οι χώροι του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί με κινητική αναπηρία, αισθητηριακές βλάβες και εμποδιζόμενα άτομα. Οι θέσεις προορίζονται για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1954 με αποστολή να συμβάλει στην εκπαίδευση των νέων στους επιστημονικούς και τεχνικούς τομείς. Το Ίδρυμα εκδίδει εκπαιδευτικά βιβλία για την τεχνική, επαγγελματική και ναυτική εκπαίδευση και απονέμει υποτροφίες. Λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Πλανητάρια στον κόσμο, μια σύγχρονη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, Εργαστήρια Τεχνολογίας και Βιβλιοθήκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων κάντε κλικ εδώ.

© Ίδρυμα Ευγενίδου

© Ίδρυμα Ευγενίδου

© Ίδρυμα Ευγενίδου

© Ίδρυμα Ευγενίδου

© Ίδρυμα Ευγενίδου / Λ. Παρτσάλης

© Ίδρυμα Ευγενίδου / Λ. Παρτσάλης

© Ίδρυμα Ευγενίδου

© Ίδρυμα Ευγενίδου