ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Μπακαλιαρόπιτα

Image not found
Image not found

Υλικά

Υλικά Για τη γέμιση:

  • ½ κιλό παστό μπακαλιάρο
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένη μαντζουράνα
  • 100γρ. ρύζι γλασέ
  • 300γρ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το παραδοσιακό φύλλο:

  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κουταλάκι αλάτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό½

Εκτέλεση

  1. Γέμιση Βγάζουμε την πέτσα του μπακαλιάρου, τον κόβουμε σε κομματάκια και τον βάζουμε σε μπολ με νερό για 12-14 ώρες. Ανανεώνουμε το νερό (3-4 φορές) ώστε να ξαρμυρίσει ο μπακαλιάρος.
  2. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρώντας τα κόκκαλα και ξεψαχνίζοντάς τον.
  3. Σιγοβράζουμε το ρύζι. Όταν φουσκώσει το ρύζι, το ρίχνουμε σε ένα μπολ με τον μπακαλιάρο, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  4. Παραδοσιακό φύλλο Βάζουμε 400γρ αλεύρι σε ένα μπολ αφήνοντας ένα κενό στο κέντρο. Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το κρασί, το νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα.
  5. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη στα χέρια προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και μαλακή. Αφήστε τη ζύμη στην άκρη για 30’.
  6. Ανοίξτε τη ζύμη σε δυο χοντρά φύλλα.
  7. Το πάντρεμα! Λαδώνουμε ένα ταψί 35εκ. Χ 20εκ. και βάζουμε στον πάτο το ένα φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο διπλώνοντας τις άκρες.
  8. Χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ