ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αμυγδαλόπιτα

Image not found
Image not found

Υλικά

Υλικά για την πίτα:

  • 12 αυγά
  • 12 κουταλιές ζάχαρη
  • 12 κουταλιές αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 8 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ξύσμα λεμονιού (1 κουταλάκι)
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • λίγο βούτυρο για το ταψί

Υλικά για το σιρόπι:

  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • λίγες πρόκες γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια ξεχωριστά σε μαρέγκα.
  2. Ρίχνουμε στους κρόκους με τη ζάχαρη, εναλλάξ, από μία κουταλιά αμύγδαλα, μαρέγκα και θρυμματισμένη φρυγανιά, μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Κατόπιν προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το γαρύφαλλο.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί.
  7. Περιχύνουμε το γλυκό όταν το σιρόπι έχει πλέον κρυώσει.

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ