Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Παραθαλάσσιος οικισμός με μικρό λιμάνι στο οποίο βρίσκονται λίγες βάρκες.

Ικαρία

ΤΩΡΑ 36 °C

Ο καιρός για τις επόμενες 5 ημέρες

  • ΣΑΒ 32 °C
  • ΚΥΡ 32 °C
  • ΔΕΥ 34 °C
  • ΤΡΙ 34 °C
  • ΤΕΤ 38 °C

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Τόπος με πλούσιο μυθολογικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον μυθικό Ίκαρο. Αμμουδερές παραλίες, τρεχούμενα νερά, βουνά και καταπράσινες πλαγιές συνθέτουν το επιβλητικό ανάγλυφο του νησιού.

Η Ικαρία φημίζεται, επίσης, για τις ιαματικές θερμοπηγές της, μοναδικές στον κόσμο για τις ιδιότητες και τη χημική τους σύσταση. Ακόμα, ο διαφορετικός τρόπος ζωής των κατοίκων της με τους ιδιαίτερους ρυθμούς στην εργασία και τη διασκέδαση, τα φημισμένα πανηγύρια με τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, τα ήθη και τα έθιμά της, είναι στοιχεία που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Απολαύστε τη δροσιά και την πλούσια βλάστηση σε καταπράσινες πλαγιές και όμορφα φαράγγια∙ χαρείτε την πεντακάθαρη θάλασσα και τις αμμουδερές παραλίες∙ γευτείτε ολόφρεσκο ψάρι, πιείτε δυνατό κόκκινο κρασί, ακολουθείστε τους ξέγνοιαστους κατοίκους της σ’ ένα από τα φημισμένα πανηγύρια της και ανακαλύψτε το μυστικό της μακροζωίας…
Παραλία με άσπρες πέτρες και γαλαζοπράσινα νερά. Άνθρωποι με μαγιώ στην παραλία. Βράχια τριγύρω σαν σπηλιά.

Περιήγηση στο νησί

Η Ικαρία διαθέτει πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά αλλά και ορεινούς οικισμούς που θα σας κερδίσουν με τη φυσική ομορφιά και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους.

Άγιος Κήρυκος: πρωτεύουσα και ένα από τα δυο λιμάνια του νησιού, χτισμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με τα γραφικά του δρομάκια, τις παλιές συνοικίες και τα όμορφα καπετανόσπιτα. Η άρρηκτη σχέση της ιστορίας του νησιού με τη θάλασσα έχει αποτυπωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς ένα μεγάλο μέρος των εκθεμάτων έχουν αλιευθεί από το βυθό του Πελάγους.

Εύδηλος: το δεύτερο λιμάνι και παλιά πρωτεύουσα του νησιού με πανέμορφα σπίτια και καλντερίμια που χαρίζουν ιδιαίτερο χρώμα στον οικισμό.

Γιαλισκάρι: παραθαλάσσιο χωριό με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Η αμμουδερή παραλία της Μεσακτής και το κοντινό ψαροχώρι Αυλάκι συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις πολλών επισκεπτών του νησιού.

Καρκινάγρι: χτισμένο σε περιοχή με εντυπωσιακούς γρανιτένιους σχηματισμούς, το γραφικό αυτό ψαροχώρι συνδέεται με τον Άγιο Κήρυκο με πλοίο. Αξίζει μια επίσκεψη στο ακρωτήρι του Πάπα με τον ομώνυμο φάρο.

Χριστός Ραχών: ορεινό κεφαλοχώρι, από τα ωραιότερα του νησιού, χτισμένο αμφιθεατρικά σε καταπράσινη περιοχή. Οι κάτοικοί του διατηρούν, εδώ και πολλά χρόνια, την παράδοση της νυχτερινής λειτουργίας των καταστημάτων (λειτουργούν από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου).
ΜΕ ΠΛΟΙΟ
Η Ικαρία συνδέεται με τον ΠειραιάΤα συμβατικά πλοία, κάνουν το δρομολόγιο «Πειραιάς – Ικαρία» σε 10 ώρες περίπου ενώ τα high speed σε 7 ώρες περίπου.Σύνδεση γίνεται και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και με το λιμάνι της Ραφήνας.
ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Η Ικαρία συνδέεται με το Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών,η πτήση διαρκεί 55 λεπτά αλλά και με το Διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία(Θεσσαλονίκη), συνδέται επίσης και με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδος.

Άλλοι προορισμοί

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια