Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Άγιος Νικόλαος

ΤΩΡΑ 28 °C

Ο καιρός για τις επόμενες 5 ημέρες

  • ΚΥΡ 35 °C
  • ΔΕΥ 36 °C
  • ΤΡΙ 36 °C
  • ΤΕΤ 32 °C
  • ΠΕΜ 36 °C

Μέσες τιμές 2010-2019

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η σύγχρονη κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Κάθε καλοκαίρι πλήθος κόσμου μαζεύεται στα διάσημα μπαράκια του λιμανιού και της γραφικής λίμνης Βουλισμένης. Πάνω από τη λίμνη αναπτύσσεται μικρό πευκόφυτο πάρκο, ενώ από αυτό ξεκινά ένα πετρόχτιστο μονοπάτι που οδηγεί στο νότιο τμήμα της, εκεί όπου δένουν αλιευτικά σκάφη.

Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για τα μουσεία της, καθώς διαθέτει αξιόλογο Αρχαιολογικό, Λαογραφικό και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, και ακόμη εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες, εξαίρετο δίκτυο πεζοδρόμων για βόλτα και καφέ και μια άριστα οργανωμένη μαρίνα.
Πανοραμική άποψη της πόλης του Αγίου Νικολάου, με τα παραδοσιακά σπίτια και το φωταγωγημένο λιμάνι τη νύχτα

Μοναδικές εμπειρίες

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε:

Με πλοιάριο το νησάκι των Αγίων Πάντων όπου λειτουργεί εκτροφείο για τον κρητικό αίγαγρο, το γνωστό κρι-κρι.
Τον υδροβιότοπο του Αλμυρού, που αποτελεί σημείο περάσματος για τα αποδημητικά πουλιά.
Το χωριό Ίστρο (11 χλμ. Ν) διάσημο για τις συνεχόμενες παραλίες του Καραβοστάσι, Άγιος Παντελεήμονας και Βούλισμα (Χρυσή Ακτή).
Στην Κριτσά (11 χλμ. ΝΔ), γραφικό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κάστελλου, με τη θαυμάσια θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλου. Διατηρεί ανόθευτα παραδοσιακά στοιχεία στην αρχιτεκτονική αλλά και στις καθημερινές ασχολίες και συνήθειες των κατοίκων του. Στο χωριό γυρίστηκε η ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» με τη Μελίνα Μερκούρη.
Στην Παχιά Άμμο (20 χλμ. ΝΑ), παλιό εμπορικό λιμάνι στον κόμβο Aγίου Nικολάου-Σητείας- Iεράπετρας.
Με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο εξερευνήστε στην ανατολική Κρήτη.

Κινηματογραφώντας στον Αγ. Νικόλαο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ (1957)

Bασισμένη στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Ν. Καζαντζάκη, με κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη και την ανεπανάληπτη ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη, η ιστορία εκτυλίσσεται σ' ένα τουρκοκρατούμενο χωριό της Κρήτης, ενώ ο παπάς μοιράζει τους ρόλους στους κατοίκους που θα ενσαρκώσουν την αναπαράσταση των Παθών σύμφωνα με το έθιμο της Μεγάλης Εβδομάδας. Όταν μια μέρα οι κάτοικοι ενός κατεστραμμένου χωριού ζητούν εδώ καταφύγιο, και ο κλήρος και οι προύχοντες αρνηθούν να βοηθήσουν, οι κάτοικοι θα ξεσηκωθούν...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JULES DASSIN
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

IMDb

ΤΑ ΙΧΝΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (1964)

Μια νεαρή Αγγλίδα και η μουσικολόγος θεία της φτάνουν στην Κρήτη και διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο, οι ιδιοκτήτες του οποίου έχουν ύποπτη συμπεριφορά. Σύντομα οι δυο τουρίστριες μπλέκουν άθελά τους σε μια υπόθεση κλοπής διαμαντιών...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JAMES NEILSON
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

IMDb
© Getty Images/ Ideal Image

H ΜΑΚΙΓΙΑΡΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (1990)

Στο πλαίσιο μιας μουσικής κρουαζιέρας μια μικρή κοινωνία προερχόμενη από διαφορετικούς κόσμους της μεγάλης και μικροαστικής τάξης θα παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι των παθών που άλλους θα ελευθερώσει και άλλους θα καταστρέψει. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Φρανσουάζ Σαγκάν και πρωταγωνιστούν οι Jeanne Moreau, Jacqueline Maillan και Andre Dussollier.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: JOSE PINHEIRO
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

IMDb
ME IX
Για να φτάσεις στον Άγιο Νικόλαο πρέπει να πας στο λιμάνι του Ηρακλείου ή της Σητείας. Η διάρκεια της διαδρομής οδικώς από το Ηράκλειο ή τη Σητεία για τον Άγιο Νικόλαο είναι 1 ώρα και 1 ώρα και 20 λεπτά αντίστοιχα.

Άλλοι προορισμοί

ΚΡΗΤΗ

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια