Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Στ. Αντιμάντο

Κορυφαία δυναμικά σπορ στην Ελλάδα

Ανακαλύψτε την Ελλάδα με μοναδικό οδηγό την αδρεναλίνη. Κάθε εποχή, πανέμορφα μέρη τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες και στιγμές, σε όσους λατρεύουν την ένταση και «φλερτάρουν» αδιάκοπα με την περιπέτεια.

Αναρρίχηση στην Κάλυμνο

Στο μικρό αυτό νησί, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και στη Λέρο, η αναρρίχηση βράχου αποτελεί μοναδική εμπειρία. Η Κάλυμνος, διαθέτει μερικούς από τους πιο επιβλητικούς βραχώδεις όγκους που υπάρχουν στον κόσμο (το σπήλαιο Grande Grotta σχηματίζει ένα τεράστιο ασβεστολιθικό αμφιθέατρο),που με τις ασυνήθιστες λαβές τους προκαλούν τον αναρριχητή κάθε στιλ και επίπεδου να τους κατακτήσει.
Στο νησί υπάρχουν πάνω από 70 αναρριχητικά πεδία, καθιστώντας την Κάλυμνο έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς διεθνώς, που ικανοποιεί τα standards και του πλέον απαιτητικού επισκέπτη - αναρριχητή.

Ορειβασία στον Όλυμπο

Για όσους θέλουν να φτάνουν στα άκρα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να κατακτήσουν την κορυφή στη μυθική κατοικία των θεών, τον Όλυμπο. Οι κύριες ορειβατικές διαδρομές που διατρέχουν τον Όλυμπο είναι εννέα και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Η πιο δημοφιλής είναι αυτή που οδηγεί από το Λιτόχωρο στα Πριόνια, μέσω του φαραγγιού του Ενιπέα (ορειβατικό μονοπάτι Ε4). Λίγα χιλιόμετρα πριν από τα Πριόνια (στη θέση «Γκορτσιά»), ξεκινά η διαδρομή για το Οροπέδιο των Μουσών (υψόμ. 2.600 μ.) και από εκεί για τις ψηλότερες κορυφές του βουνού.

Rafting στον Βοϊδομάτη

Με αφετηρία το φαράγγι του Βίκου, ο Βοϊδομάτης, από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης, μέσα από μια εντυπωσιακή υδάτινη διαδρομή στεφανωμένη από αιωνόβια πλατάνια και παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια, ενώνει τα κρυστάλλινα νερά του με τον Αώο ποταμό στον κάμπο της Κόνιτσας.

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης των φανατικών του rafting στον ποταμό είναι το γεφύρι της Αρίστης, κοντά στο Ζαγοροχώρι, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου. Τα 5 χλμ. της διαδρομής κυλούν χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις και δυσκολίες, μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό σκηνικό στολισμένο με φυσικές πηγές, μικρούς καταρράχτες και πέτρινα γεφύρια.

Ιστιοπλοΐα στις Κυκλάδες

Το ταξίδι με σκάφος στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων είναι «λουσμένο» με το μπλε και το λευκό του Αιγαίου. Οι Κυκλάδες, με τα δυνατά μελτέμια προκαλούν τους θαλασσοπόρους και τους οδηγούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε νησιωτικούς παραδείσους. Βίρα λοιπόν τις άγκυρες για το αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Extra tips: Το υπήνεμο λιμανάκι του Φάρου στη Σίφνο. Το σεληνιακό τοπίο στο Σαρακήνικο της Μήλου. H μοναδική εμπειρία των θαλάσσιων σπορ στην Πούντα της Πάρου. Η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου. Το ασφαλές λιμανάκι της Σύρου που λέγεται Φοίνικας. Η παραλία «της γριάς το πήδημα» στην Άνδρο. Η χαλάρωση που προσφέρει η Αντίπαρος. Οι χρυσές παραλίες και τα υπέροχα χρώματα της Ίου. Τα μικρά, γραφικά λιμανάκια της Κιμώλου. Η Χρυσοσπηλιά στη Φολέγανδρο.

Καταδύσεις στην Αττική

Τείχη, κοιλότητες, υποβρύχια σπήλαια και φαράγγια, ύφαλοι γεμάτοι ζωή, αλλά και ναυάγια χαρίζουν απαράμιλλες εικόνες.
Στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν πάνω από 40 καταδυτικοί προορισμοί. Τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, η περιοχή της Ερωτοσπηλιάς κοντά στο Πόρτο Ράφτη, το νησάκι Πάτροκλος με τα δυο ναυάγια λίγο πριν το Σούνιο, η βραχονησίδα Αρσίδα και η μεσοπέλαγη ξέρα Ποθητός κοντά στην Ανάβυσσο, τα νησάκια Φλέβες και Φλεβοπούλα στη δυτική ακτογραμμή της Αττικής και το 49 χλμ. με το εντυπωσιακό νεκροταφείο αυτοκινήτων είναι ανάμεσα στα πλέον δημοφιλή καταδυτικά σημεία.
Επίσης, κοντά στην Αθήνα, βρίσκεται το νησί της Σαλαμίνας, όπου επιτρέπεται η κατάδυση στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο.

Πεζοπορία στην Πελοπόννησο

Στην περιοχή της Αρκαδίας ένα εντυπωσιακό μονοπάτι οδηγεί σε υψίπεδα που κόβουν την ανάσα, βαθύσκιωτα φαράγγια, κατάφυτες πλαγιές και παραδοσιακούς πετρόκτιστους οικισμούς. Ο λόγος για το Μονοπάτι του Μαινάλου μια ορεινή πεζοπορία 75 χλμ! η οποία διέρχεται από όλες τις ιστορικές και πολιτισμικές εστίες της περιοχής και συνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών. Διατρέχει σημεία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, μεταξύ άλλων το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα του Μυλάοντα ποταμού και τα νοτιοανατολικά Γορτυνιακά Βουνά.

Αφού αξιολογήθηκε με βάση 41 ποσοτικά, ποιοτικά και τεχνικά κριτήρια, το Μονοπάτι του Μαινάλου έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτείνεται πλέον από την ERA (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας) στους ευρωπαίους πεζοπόρους ως μια ολοκληρωμένη, ενδιαφέρουσα και ασφαλής ορεινή περιπέτεια.

Windsurfing στη Λευκάδα

Ο θαλάσσιος στίβος της Λευκάδας θεωρείται ο παράδεισος των σέρφερ και κατέχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αθλητών του είδους. Η διεύθυνση και η ένταση του ανέμου, που ανεβαίνει σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες, έχουν καθιερώσει την παραλία της Βασιλικής, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης, ως σερφότοπο παγκόσμιας εμβέλειας.
Εδώ, οι φίλοι του wind surf μπορούν να εξασκηθούν στο slalom και στο freestyle με συνθήκες side shore. Η λειτουργία πολλών σχολών wind surfing και εξειδικευμένων καταστημάτων κάνει τα πράγματα εύκολα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά ή να ενοικιάσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δρόμοι κρασιού Χαλκιδικής

Επισκεφτείτε τη Χαλκιδική για να απολαύσετε τη μοναδική διαδρομή των δρόμων του κρασιού της, τα φημισμένα της οινοποιεία, τους απέραντους αμπελώνες της.