Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Γ. Ζαρζώνης

Jeep safari στα Γρεβενα

Μόνο με το jeep μπορείτε να μπείτε στα άδυτα της φύσης!

Τα Γρεβενά, χτισμένα σε υψόμετρο 534 μέτρων, στο Βόρειο τμήμα της Πίνδου, με παραδοσιακούς ξενώνες και εξαιρετική ντόπια κουζίνα, αποτελούν ιδανικό μέρος για μοναδικές χειμερινές εξορμήσεις.

Οι διαδρομές εδώ προσφέρουν αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης στην άγρια ομορφιά της ορεινής Δυτικής Ελλάδας. Και για τους φανατικούς της αδρεναλίνης που περιήγηση σημαίνει off road διαδρομές μέσα από κακοτράχαλα και δύσβατα περάσματα, ο τόπος είναι ιδανικός. Αν, λοιπόν, θέλετε να δοκιμάσετε τις ροπές σας και τρελαίνεστε για τον ήχο της ρόδας που σπινιάρει, η περιοχή αυτή είναι ο παράδεισός σας.

Ανάμεσα στις γειτονικές χιονισμένες κορφές της Μαντηλίτσας, του Γεροντικού, της Στραγγόπετρας και της Βασιλίτσας, που είναι και η ψηλότερη, εκτείνονται υπέροχα τοπία με έντονες εναλλαγές που εντυπωσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές.

Ξεκινώντας από τα Γρεβενά, περνάμε μέσα από κατάφυτες απάνεμες πλαγιές με μαύρα πεύκα και συναντάμε παραδοσιακά χωριουδάκια, ιδανικά για ξεκούραση. Αφεθείτε στη φροντίδα και το χαμόγελο των ντόπιων που θα σας κάνουν να νιώσετε γλυκιά σπιτική θαλπωρή είτε κάνετε μια γρήγορη στάση είτε καταλύσετε εκεί.


Καθώς ανεβαίνουμε το βουνό της Βασιλίτσας το τοπίο αγριεύει. Δύσβατοι χωματόδρομοι, μεγάλη χιονόπτωση και λάσπη συνιστούν μια πρώτης τάξεως πρόκληση για τους λάτρεις της τετρακίνησης. Το σκηνικό είναι ζόρικο, αλλά ειδυλλιακό, με μοναστήρια, πετρόχτιστα γεφύρια, ρυάκια, λιμνούλες, μικρούς καταρράκτες και άγρια ζώα. Τα περάσματα εδώ, στις κοιλάδες και στα υψίπεδα που εκτείνονται ανάμεσα στις βουνοκορφές, μετρούν αιώνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μαμούθ που έχει βρεθεί στο δάσος του βουνού της Βασιλίτσας και έχει εμπνεύσει και το σήμα του χιονοδρομικού κέντρου.

Μετά από μια δυνατή διαδρομή, απολαύστε τη θέα από την κορυφή της Βασιλίτσας: η εντυπωσιακή πλαγιά της πίστας και το βουνό στεφανωμένο με σύννεφα κόβουν την ανάσα!

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ζήσε την πολυτέλεια

Την πολυτέλεια δεν την καθορίζει αποκλειστικά το κόστος, αλλά η διάθεση να αφεθεί κάποιος στις φροντίδες και τη μέριμνα ανθρώπων που γνωρίζουν καλά την τέχνη της φιλοξενίας.

Ευεξία

Με ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο, με μια μοναδική σε ποικιλία φύση, καθώς και με μια από τις πιο υγιεινές διατροφικές παραδόσεις, η Ελλάδα είναι η ιδανική πρόταση για ψυχική και σωματική υγεία και αναζήτηση ευεξίας!