Παραδοσιακά προϊόντα
Αγνά προϊόντα της ελληνικής γης
Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, βασίζεται στα αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής και σωματικής υγείας. Προϊόντα μοναδικής ποιότητας και αξεπέραστης διατροφικής αξίας, όπως η ελιά και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά, το μέλι, το ούζο, τα ψάρια, οι χυμοί, το νερό, οι ξηροί καρποί, τα κρασιά, η μαστίχα Χίου, ο κρόκος Κοζάνης και άλλα πολλά, δημιουργούν μια εύγευστη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κουζίνα, που μπορεί να καλύψει τις υψηλές γευστικές και διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.
Πάρα πολλά ελληνικά προϊόντα έχουν τιμηθεί με τη διάκριση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Ήδη 88 ελληνικά προϊόντα έχουν διακριθεί με τη μεγάλη αυτή τιμή· 20 διαφορετικά τυριά, 27 ελαιόλαδα, 23 λαχανικά και όσπρια, 10 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, το κρητικό παξιμάδι, το παραδοσιακό αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ποικιλίες μελιού, γλυκά ποτά όπως το κίτρο Νάξου και το κουμκουάτ της Κέρκυρας, ο κρόκος της Κοζάνης και η μαστίχα της Χίου·