Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Παραδοσιακή κουζίνα

Εξερεύνηση γεύσεων, αρωμάτων & εικόνων

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από το πλήθος των νησιών της και το έντονο ανάγλυφο τής ηπειρωτικής χώρας. Αυτή η μορφολογική ποικιλία δημιουργεί «κόσμους μέσα σε κόσμους». Ένα ταξίδι στην Ελλάδα σημαίνει μια γοητευτική εξερεύνηση γεύσεων, αρωμάτων, αναπάντεχων συνδυασμών και ανεξάντλητης ποικιλίας. Μπορεί να είναι γνωστή η λιτή διατροφή των Λακώνων, όμως και οι Συβαρίτες, που ο τρόπος ζωής τους έγινε συνώνυμο της ευζωίας και των εξωτικών εδεσμάτων, ήταν Αχαιοί.
Η ελληνική παράδοση τιμάει ένα απλό γεύμα με φρούτα και τυρί, αλλά δημιουργεί και έξοχα πιάτα υψηλών απαιτήσεων.

Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα βασίζεται στις μοναδικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης, είτε πρόκειται για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είτε για γαλακτοκομικά προϊόντα, είτε για βότανα και μπαχαρικά. Δικαίως θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ταυτόχρονα γευστικές κουζινές του κόσμου! Ας τη γευτούμε...

Στο σταυροδρόμι Ανατολής & Δύσης, η ελληνική κουζίνα έχει δεχτεί έντονες επιρροές από τη «γειτονιά» της, που σε συνδυασμό με την εγχώρια παράδοση, θα σάς χαρίσει αξέχαστες γαστρονομικές εκπλήξεις!

Ιδέες για το ταξίδι σας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Το μάζεμα της ελιάς

Η ελληνική ύπαιθρος αναμένει τους ανυποψίαστους επισκέπτες και τους συνειδητοποιημένους φυσιολάτρες για να αποκαλύψει τα εντυπωσιακά μυστικά της: ανυπέρβλητης ομορφιάς τοπία και μια πλούσια...

Δρόμοι κρασιού στην Ελλάδα

Το κρασί – το δώρο του θεού Διονύσου - δεν είναι συνδεδεμένο μόνο με τις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα, αλλά και με τη θρησκευτική και λαϊκή παράδοση και με την πολιτιστική του κληρονομιά.