Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΣΙΦΝΟΣ

Ρεβυθάδα

© Κ. Κουζούνη

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ, σε μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  2. Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε, τρίβοντάς τα ελαφρά και τα βάζουμε σε πήλινη γάστρα με καπάκι.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το σκεύος με νερό.
  4. Σημαντικό είναι το νερό να καλύπτει τα ρεβύθια και ιδανικά να τα ξεπερνάει.
  5. Καπακώνουμε τη γάστρα και σιγοψήνουμε το φαγητό για έξι ώρες περίπου.
  6. Προτού σερβίρουμε στίβουμε λίγο λεμόνι για ακόμα περισσότερη νοστιμιά!

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ