ΣΙΦΝΟΣ
Ρεβυθάδα
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ, σε μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε, τρίβοντάς τα ελαφρά και τα βάζουμε σε πήλινη γάστρα με καπάκι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το σκεύος με νερό.
- Σημαντικό είναι το νερό να καλύπτει τα ρεβύθια και ιδανικά να τα ξεπερνάει.
- Καπακώνουμε τη γάστρα και σιγοψήνουμε το φαγητό για έξι ώρες περίπου.
- Προτού σερβίρουμε στίβουμε λίγο λεμόνι για ακόμα περισσότερη νοστιμιά!