ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Μελιτίνια

Image not found
Image not found
8 ΑΤΟΜΑ 1Ω:30’

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα μαστίχα χτυπημένη με 1 πρέζα αλάτι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • 350 γραμ. ανθότυρο (μυζήθρα) κατά προτίμηση νιότικο
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα μαστίχα-αλάτι και εν συνεχεία λίγο λίγο ηλιέλαιο και νερό ώστε να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα μαστίχα-αλάτι και εν συνεχεία λίγο λίγο ηλιέλαιο και νερό ώστε να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.
  3. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το ανθότυρο, τη βανίλια, τη μαστίχα και τους κρόκους από τα αυγά.
  4. Χτυπάμε προσθέτοντας το αλεύρι και το baking powder περίπου 10 λεπτά.
  5. Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα δύο ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα αναμειγνύοντας με απαλές κινήσεις.
  6. Ανοίγουμε φύλλο όσο μπορούμε πιο λεπτό. Παίρνουμε μια ταρτιέρα για 8 άτομα, καλύπτουμε την ταρτιέρα και τα τοιχώματα της και προσέχουμε ώστε το φύλλο να προεξέχει 1 εκ.
  7. Βάζουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και τσιμπάμε περιφερειακά το φύλλο ανά 1 εκ. περίπου γυρίζοντάς το προς τα μέσα.
  8. Το ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί το φύλλο.
  9. Σερβίρεται κρύα στο πασχαλινό τραπέζι. Καλή όρεξη & Χρόνια Πολλά!