ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Μελιτίνια
8
ΑΤΟΜΑ
1Ω:30’
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
- 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 1 πρέζα μαστίχα χτυπημένη με 1 πρέζα αλάτι
- χλιαρό νερό όσο πάρει
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 350 γραμ. ζάχαρη
- 350 γραμ. ανθότυρο (μυζήθρα) κατά προτίμηση νιότικο
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες σκόνη
- 2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα μαστίχα-αλάτι και εν συνεχεία λίγο λίγο ηλιέλαιο και νερό ώστε να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα μαστίχα-αλάτι και εν συνεχεία λίγο λίγο ηλιέλαιο και νερό ώστε να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το ανθότυρο, τη βανίλια, τη μαστίχα και τους κρόκους από τα αυγά.
- Χτυπάμε προσθέτοντας το αλεύρι και το baking powder περίπου 10 λεπτά.
- Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα δύο ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα αναμειγνύοντας με απαλές κινήσεις.
- Ανοίγουμε φύλλο όσο μπορούμε πιο λεπτό. Παίρνουμε μια ταρτιέρα για 8 άτομα, καλύπτουμε την ταρτιέρα και τα τοιχώματα της και προσέχουμε ώστε το φύλλο να προεξέχει 1 εκ.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και τσιμπάμε περιφερειακά το φύλλο ανά 1 εκ. περίπου γυρίζοντάς το προς τα μέσα.
- Το ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί το φύλλο.
- Σερβίρεται κρύα στο πασχαλινό τραπέζι.
Καλή όρεξη & Χρόνια Πολλά!