Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος, μόλις 300 μ. από την Πούντα στην ακτή της Πελοποννήσου, έχει μια ιστορία περίπου 5.000 χρόνων, μιας και κατοικήθηκε από την 3η-2η χιλιετία π.X., όπως μαρτυρούν προϊστορικά ευρήματα. Kατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο υπήρξε θέατρο μαχών μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, καθώς οι πρώτοι είχαν οχυρώσει τον ισθμό που ένωνε τότε το νησί με την Πούντα. Από το 1839 έως το 1850 ανήκε στους Άγγλους, οι οποίοι το θεωρούσαν τμήμα των Eπτανήσων. Συνδέεται με τοπικά δρομολόγια φεριμπότ με την Πούντα ή τη Nεάπολη Λακωνίας. Έχει έκταση 20 τ.χλμ. και 750 κατοίκους.

Αξίζει να δείτε

  • Τη διάσημη εξωτική αμμουδιά του Σίμου, μια από τις καλύτερες της Ελλάδας! Θα κολυμπήσετε ακόμη στο Κοντογώνι, στην παραλία της Παναγίας, στα κοντινά νησάκια καθώς και στις παραλίες Πούντα και Βιγκλάφια.
  • Τα αρχαία ιερά της Aθηνάς, του Ποσειδώνα και του Aπόλλωνα.
  • Την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, χτισμένη σε βράχο με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
  • Τα νησάκια Κασέλλα, Γαϊδουρονήσι, Λεπτό και Αγία Σοφία.

Εμπνευστείτε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Γεωπάρκα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, περιοχή όπου έχουν σημειωθεί κοσμογονικές γεωλογικές μεταβολές και με «παρελθόν» ενεργούς ορογένεσης που φτάνει στα απώτατα βάθη της «ιστορίας» του πλανήτη, είναι προικισμένη με μοναδικά και θαυμαστά παγκοσμίως φυσικά μνημεία. Πέντε τόποι εξαιρετικής ωραιότητας και παραδοξότητας: το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου και το Απολιθωμένο Δάσος Αγίου Νικολάου στη Λακωνία, σας προσφέρουν την ευκαιρία να θαυμάσετε τον οίστρο της φύσης και να περιπλανηθείτε σε φαινόμενα εκατομμυρίων ετών.

ΜΕ ΠΛΟΙΟ
Η Ελαφόνησος συνδέεται με τακτικά δρομολόγια από τοπικά καραβάκια από την Πούντα Λακωνίας και η διαδρομή διαρκεί περίπου 10 λεπτά.
ΜΕ ΙΧ
Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ.,προς ΕΟ Κροκέων-Δάφνης για Πούντα όπου περνάτε με ferry στην Ελαφόνησο,η διαδρομή είναι 5 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη) συνεχίζοντας μέσω Ολυμπίας Οδ. προς Πούντα που παίρνετε το ferry η διαδρομή είναι 9 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ