Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Η αμμώδης παραλία της Ελαφονήσου με πολλούς λουόμενους να κάθονται στην παραλία

Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος, μόλις 300 μ. από την Πούντα στην ακτή της Πελοποννήσου, έχει μια ιστορία περίπου 5.000 χρόνων, μιας και κατοικήθηκε από την 3η-2η χιλιετία π.X., όπως μαρτυρούν προϊστορικά ευρήματα. Kατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο υπήρξε θέατρο μαχών μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, καθώς οι πρώτοι είχαν οχυρώσει τον ισθμό που ένωνε τότε το νησί με την Πούντα. Από το 1839 έως το 1850 ανήκε στους Άγγλους, οι οποίοι το θεωρούσαν τμήμα των Eπτανήσων. Συνδέεται με τοπικά δρομολόγια φεριμπότ με την Πούντα ή τη Nεάπολη Λακωνίας. Έχει έκταση 20 τ.χλμ. και 750 κατοίκους.

Αξίζει να δείτε

  • Τη διάσημη εξωτική αμμουδιά του Σίμου, μια από τις καλύτερες της Ελλάδας! Θα κολυμπήσετε ακόμη στο Κοντογώνι, στην παραλία της Παναγίας, στα κοντινά νησάκια καθώς και στις παραλίες Πούντα και Βιγκλάφια.
  • Τα αρχαία ιερά της Aθηνάς, του Ποσειδώνα και του Aπόλλωνα.
  • Την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, χτισμένη σε βράχο με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
  • Τα νησάκια Κασέλλα, Γαϊδουρονήσι, Λεπτό και Αγία Σοφία.

Εμπνευστείτε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Τα 10 κορυφαία «κρυμμένα μυστικά» της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος είναι παγκοσμίως γνωστή για την πλούσια ιστορία της, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της. Η «Νήσος του Πέλοπος», από όπου πήρε το όνομά της, διατηρεί ωστόσο ορισμένες γοητευτικές γωνιές, άγνωστες ακόμα στο ευρύ κοινό.

Ταξιδέψτε στην χειμωνιάτικη Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών, όχι όμως μόνο καλοκαιρινών. Ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας καλύπτεται από ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό ανάγλυφο...

ΜΕ ΠΛΟΙΟ
Η Ελαφόνησος συνδέεται με τακτικά δρομολόγια από τοπικά καραβάκια από την Πούντα Λακωνίας και η διαδρομή διαρκεί περίπου 10 λεπτά.
ΜΕ ΙΧ
Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ.,προς ΕΟ Κροκέων-Δάφνης για Πούντα όπου περνάτε με ferry στην Ελαφόνησο,η διαδρομή είναι 5 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη) συνεχίζοντας μέσω Ολυμπίας Οδ. προς Πούντα που παίρνετε το ferry η διαδρομή είναι 9 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ