Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Συνεδριακός τουρισμός

Η Ελλάδα των τεχνών και της επιστήμης

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική επικράτεια υποδέχεται όλο και συχνότερα ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν σε συμπόσια, συνέδρια και εκθέσεις. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια παγκοσμίως, ο οποίος λειτουργεί από το 2001, έδωσε μεγάλη ώθηση στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων. Η Ελλάδα των προσωκρατικών φιλοσόφων, των μεγάλων ποιητών, του Φειδία και του Ασκληπιού υποδέχεται φιλόξενα και τιμά τους ανθρώπους του πνεύματος, του εμπορίου και της προόδου.


Συνέδρια στη χώρα που γέννησε τις επιστήμες
Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο και υψηλής αξίας επιστημονικό δυναμικό, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Οι Έλληνες επιστήμονες, με τις εφευρέσεις, τις καινοτομίες και το ερευνητικό τους έργο πρωταγωνιστούν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τα επιστημονικά συνέδρια που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα είναι και πολλά και σημαντικά, αντανακλώντας τη σημασία που δίνει η χώρα στις καινοτόμες επιστήμες. Ιατρικά συνέδρια, αρχιτεκτονικά, φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών, πλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της Ελλάδας, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους συνέδρους να έρθουν σε επαφή με την κοιτίδα της επιστήμης.

Εκθέσεις κύρους στο σταυροδρόμι των λαών
Οι μεγάλες εμπορικές εκθέσεις, όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποτελούν θεσμούς που έχουν κατακτήσει με το κύρος τους σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά. Ειδικές εκθέσεις για την αρχιτεκτονική, τη δόμηση, τα προϊόντα τεχνολογικής αιχμής, την αειφόρο οικονομία και ανάπτυξη και πολλές άλλες διοργανώνονται όλον τον χρόνο σε πολλές περιοχές της χώρας, ελκύοντας τόσο τους επαγγελματίες από όλον τον κόσμο, όσο και το κοινό. Η τεχνογνωσία και η αποτελεσματικότητα των Ελλήνων διοργανωτών εξασφαλίζουν άρτια παρουσίαση των προϊόντων και των τεχνικών και οι υποστηρικτικές δομές, σε επίπεδο υποδοχής, εγγυώνται στους συμμετέχοντες μια παραγωγική και αξέχαστη διαμονή.

Στον απόηχο των Δελφικών Εορτών του Σικελιανού
Οι διοργανώσεις γύρω από την ποίηση και γενικότερα τη συγγραφική περιπέτεια, έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος στην Ελλάδα. Μία χώρα που έχει γεννήσει τόσους μεγάλους ποιητές, από τον αρχαίο Αλκμάνα έως τον σύγχρονο Ελύτη,  πρωταγωνιστεί στον κόσμο των γραμμάτων.
Όμορφοι και εμβληματικοί τόποι, όπως οι Δελφοί στη Στερεά Ελλάδα και η Αρκαδία στην Πελοπόννησο υποδέχονται, πολύ συχνά, συμπόσια και ημερίδες για την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη σύγχρονη πεζογραφία, καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, Έλληνες και ξένους.
Μεγάλα πανεπιστήμια, όπως της Θεσσαλονίκης, του Αιγαίου, της Αθήνας, των Ιωαννίνων, συνεργάζονται με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού και διοργανώνουν σπουδαία συνέδρια, τα οποία προάγουν την πολιτιστική επαφή των ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα δίνουν την ευκαιρία στους συνέδρους και το κοινό να γνωρίσει την πανέμορφη Ελλάδα.

Συνέδρια εν πλω: ταξιδεύοντας στη γνώση
Ο πλωτός συνεδριακός τουρισμός είναι μια ανερχόμενη τάση στην ελληνική επικράτεια. Σύνεδροι από όλον τον κόσμο διαλέγουν τις καταγάλανες ελληνικές θάλασσες και αναπτύσσουν τη θεματολογία τους στο ιδανικότερο περιβάλλον. Αγκυροβόλια σε όλη τη νησιωτική χώρα παρέχουν υψηλού επιπέδου φιλοξενία και προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συνδυάσουν την απόλαυση που προσφέρει το επιστημονικό τους πεδίο με την εξερεύνηση της ελληνικής ενάλιας πραγματικότητας.


Με τον χρωστήρα και τη σμίλη
Η Ελλάδα αποτελεί, εκτός από χώρο έμπνευσης των δημιουργών, και μια φιλόξενη αγκαλιά για τις αναζητήσεις τους. Νέοι αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες εκθέτουν στους μεγάλους αστικούς χώρους τέχνης αλλά, πολύ συχνά, και σε ελληνικά νησιά ή μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς. Δεν είναι καθόλου σπάνιο ένας επισκέπτης σ’ ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο ελληνικό νησί ή σε κάποιο χωριό ή κωμόπολη της ή ελληνικής ενδοχώρας να βρεθεί «ξαφνικά» μπροστά σε μία υπαίθρια έκθεση γλυπτικής, ή να μπορεί να απολαύσει μια έκθεση ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα, όλον τον χρόνο, πραγματοποιούνται συνέδρια και ανταλλαγές γύρω από τα εικαστικά θέματα, με τη συμμετοχή εκλεκτών αντιπροσώπων της διεθνούς κοινότητας. Ιστορικοί τέχνης, τεχνοκριτικοί, δημιουργοί και κοινό συμβάλλουν στην προώθηση των τεχνών και την ανταλλαγή γνώσεων, τεχνικών και κοσμοθεωριών.

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ρομαντικές Διακοπές

Στην Ελλάδα, μια χώρα στενά συνυφασμένη με την ιδέα του κάλλους, είναι λογικό οι έννοιες του έρωτα και του ρομαντισμού να φλερτάρουν με την εκπληκτική ομορφιά της ελληνικής γης.

Ανεμόμυλοι

Σήμα κατατεθέν του κυκλαδίτικου τοπίου, κυλινδρόσχημες ψηφίδες ομορφιάς, πολιτισμού και παράδοσης ξεπροβάλλουν διάσπαρτοι στις κορυφογραμμές των λόφων σαν σιωπηλοί μάρτυρες ...