Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Περιήγηση στην Καλντέρα

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα κυκλαδονήσια και από τα πιο γνωστά ελληνικά νησιά διεθνώς. Παρά την ιλιγγιώδη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών, το νησί παραμένει ελκυστικό, γεμάτο μυστικά και άγνωστες ομορφιές…

Στο σαντορινιό τοπίο δεσπόζει η ηφαιστειακή Καλντέρα, ο τεράστιος υποθαλάσσιος κρατήρας που σχηματίστηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου, το 16ο π.Χ. αι., οπότε και βυθίστηκαν τα τρία τέταρτα του νησιού. Η περιήγηση στην Καλντέρα και τα μικρά ηφαιστειογενή νησάκια της αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Επιβιβαστείτε σε ένα από τα μικρά καραβάκια που κάνουν το γύρο της καλντέρας και εξερευνήστε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που απλώνεται μπροστά στα μάτια σας. Πρώτη στάση η Νέα Καμένη• λαστιχένια παπούτσια και ένα μπουκάλι νερό και εμπρός για την κατάκτηση της κορυφής, δηλαδή τον κρατήρα του ηφαιστείου! Υπολογίστε μια διαδρομή περίπου 30 λεπτών μέσα από ένα σεληνιακό τοπίο.

Στη συνέχεια, απολαύστε μια βουτιά στην Παλιά Καμένη, στα ιαματικά νερά των Θερμών Πηγών από όπου αναβλύζει θειάφι! Η περιπλάνηση τελειώνει στη Θηρασιά, τη μεγαλύτερη από τα ηφαιστειογενή νησάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Οία.

Από τη Ρίβα, το λιμανάκι του νησιού, ανεβείτε στο Μανωλά, την άθικτη από το χρόνο πρωτεύουσα αυτού του μικρού νησιού με την ανυπέρβλητη θέα προς τη Σαντορίνη, και τον καλά κρυμμένο σε μια ρεματιά οικισμό του Ποταμού με τα πανέμορφα υπόσκαφα σπίτια.