ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Τζατζίκι
5
ΑΤΟΜΑ
30’
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες με το γουδοχέρι
- 1 αγγούρι ξεφλουδισμένο
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά και το αφήνουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξει και να φύγουν τα πολλά υγρά του.
- Το αλατίζουμε με το μισό αλάτι για να το βοηθήσει να αποβάλει τα νερά του.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι και το ξύδι και ρίχνουμε και το γιαούρτι.
- Στύβουμε καλά το αγγούρι, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το τζατζίκι με ζελατίνα και το διατηρούμε στο ψυγείο.