ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Τζατζίκι

© Φ. Μπαλτατζής
5 ΑΤΟΜΑ 30’

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες με το γουδοχέρι
  • 1 αγγούρι ξεφλουδισμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά και το αφήνουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξει και να φύγουν τα πολλά υγρά του.
  2. Το αλατίζουμε με το μισό αλάτι για να το βοηθήσει να αποβάλει τα νερά του.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι και το ξύδι και ρίχνουμε και το γιαούρτι.
  4. Στύβουμε καλά το αγγούρι, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  5. Σκεπάζουμε το τζατζίκι με ζελατίνα και το διατηρούμε στο ψυγείο.