Search
Map
Choose skin
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κατσικάκι στο φούρνο

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάζουμε το κατσικάκι στο ταψί ή σε γάστρα και το περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα.
  3. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια του κρέατος. Προσθέτουμε στο σκεύος το νερό.
  4. Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί μας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ή κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της.
  5. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C στον αέρα.