ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κολοκυθόσουπα

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 250γρ. κολοκύθα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκλήθρες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 750 ml. διάφορα λαχανικά ή 750 ml. νερό με μισό κύβο σούπας
  • 1/8 λίτρου γάλα
  • 1 πρέζα τριμμένου μοσχοκάρυδου
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την ψίχα της κολοκύθας σε μεσαία κομμάτια.
  2. Έπειτα κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να σιγοψήνεται σε μια κατσαρόλα.
  3. Μόλις τελειώσουμε βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε πάπρικα και σβήνουμε με ξύδι.
  4. Προσθέτουμε τα κομμάτια κολοκύθας και ανακατέβουμε.
  5. Προσθέτουμε κύμινο και τις λιωμένες σκλήθρες σκόρδο.
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να γίνει πουρές.
  7. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Τώρα είναι σχεδόν έτοιμη!
  8. Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι αν χρειάζεται.