ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Κολοκυθόσουπα
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 250γρ. κολοκύθα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 σκλήθρες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 750 ml. διάφορα λαχανικά ή 750 ml. νερό με μισό κύβο σούπας
- 1/8 λίτρου γάλα
- 1 πρέζα τριμμένου μοσχοκάρυδου
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε την ψίχα της κολοκύθας σε μεσαία κομμάτια.
- Έπειτα κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να σιγοψήνεται σε μια κατσαρόλα.
- Μόλις τελειώσουμε βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε πάπρικα και σβήνουμε με ξύδι.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κολοκύθας και ανακατέβουμε.
- Προσθέτουμε κύμινο και τις λιωμένες σκλήθρες σκόρδο.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να γίνει πουρές.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Τώρα είναι σχεδόν έτοιμη!
- Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι αν χρειάζεται.