Search
Map
Choose skin
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Χοιρινό με σέλινο

Image not found
Image not found

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 ½ κιλό σέλινο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια (μόνο τον χυμό)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε (στα 2 ή 3 κομμάτια).
  2. Τα βράζουμε για λίγο στη κατσαρόλα (σε χαμηλή φωτιά) και χωρίς καθόλου νερό. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν τα σουρώνουμε.
  3. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας. Όταν ροδίσει καλά βάζουμε και το σέλινο.
  4. Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Όταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι το αυγοκόβουμε. Κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε αμέσως.