Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κέικ Πορτοκαλιού

Image not found
Image not found

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 250 gr. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιείτε ολόκληρο το πορτοκάλι με τη φλούδα στο μούλτι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με 2 λεμόνια, ώστε να έχετε ένα υπέροχο κέικ λεμονιού.
  2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ στο μίξερ.
  3. Προσθέτετε το λάδι, τη βανίλια και το πορτοκάλι.
  4. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά.
  5. Ψήνετε το κέικ σε φόρμα στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
  6. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.