ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Τσουκνιδόπιτα
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1 κιλό τσουκνίδες
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι αγριομάραθο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 αυγό
- 200 γρ. φέτα
- Φύλλο χωριάτικο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τις τσουκνίδες χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό γάντι.
- Τις ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε νερό που βράζει και έπειτα τις σουρώνουμε.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε στη συνέχεια τις τσουκνίδες και τελευταίο το μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε τη φέτα.
- Στον πάτο ενός καλά λαδωμένου ταψιού στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο.
- Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων για να μην αδειάσει η γέμιση και αλείφουμε την πίτα μας με ένα αυγό χτυπημένο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.