Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τις τσουκνίδες χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό γάντι.
Τις ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε νερό που βράζει και έπειτα τις σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε στη συνέχεια τις τσουκνίδες και τελευταίο το μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε τη φέτα.
Στον πάτο ενός καλά λαδωμένου ταψιού στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων για να μην αδειάσει η γέμιση και αλείφουμε την πίτα μας με ένα αυγό χτυπημένο.