ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κεφτεδάκια

© Φ. Μπαλτατζής

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτάλια σούπας βούτυρο
  • 1 ½ κιλό μοσχάρι
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κουταλιού γλυκού πιπέρι
  • 1 αυγό, ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • 4 κουτάλια σούπας λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κουτάλια βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και ανακατέψτε το με τον κιμά, την φρυγανιά, τα γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό.
  2. Διαμορφώστε το μείγμα σε σφαίρες διαμέτρου, περίπου, 5 εκ.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίστε τους κεφτέδες σε λάδι από όλες τις πλευρές.
  4. Περιχύστε το κρασί πάνω από τους κεφτέδες και αφήστε το να ζεστάνει για λίγα λεπτά.
  5. Σερβίρετέ τους ζεστούς. Γίνονται περίπου 36 κομμάτια για ορεκτικό.