ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Αρνάκι με βερίκοκα και μέλι
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 2 κιλά κρέας (μπούτι ή σπάλα) κομμένο σε μερίδες
- 150 γρμ. αποξηραμένα βερίκοκα
- Χυμός 2 πορτοκαλιών
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε κόκκους
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μαλακώνουμε καλά τα βερίκοκα στο χυμό πορτοκαλιού.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και 5-6 βερίκοκα πολτοποιημένα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 1½ ώρα περίπου.
- Προς το τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα βερίκοκα.