ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Κουραμπιέδες
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 300γρ. βούτυρο γάλακτος
- 110γρ. ζάχαρη άχνη
- 600γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα βανίλια
- 25γρ. κονιάκ
- 125γρ. αμύγδαλα
- άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει (όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτοι και τραγανοί θα γίνουν οι κουραμπιέδες μας).
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, το κονιάκ και χτυπάμε το μείγμα για ενωθούν τα υλικά.
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 160ο C για 15 λεπτά και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.Τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Παίρνουμε κομμάτια από μείγμα, σχηματίζουμε μπάλες και τις τοποθετούμε σε ταψιά καλυμμένα με αντικολλητικό χαρτί.
-
Τους ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ ρόδισμα και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Τους ζαχαρώνουμε με την άχνη, τους τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε επιπλέον ζάχαρη από πάνω.