Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κουραμπιέδες

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 300γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 110γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 25γρ. κονιάκ
  • 125γρ. αμύγδαλα
  • άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει (όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτοι και τραγανοί θα γίνουν οι κουραμπιέδες μας).
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, το κονιάκ και χτυπάμε το μείγμα για ενωθούν τα υλικά.
  3. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 160ο C για 15 λεπτά και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.Τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Παίρνουμε κομμάτια από μείγμα, σχηματίζουμε μπάλες και τις τοποθετούμε σε ταψιά καλυμμένα με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Τους ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ ρόδισμα και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  6. Τους ζαχαρώνουμε με την άχνη, τους τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε επιπλέον ζάχαρη από πάνω.