Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Ελληνικό γιαούρτι

© Φ. Μπαλτατζής

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας έτοιμο γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Θερμάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι αυτό να αρχίσει να φουσκώνει ανακατεύοντας ελαφρά για να μην κολλήσει.
  2. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 45 βαθμούς κελσίου. Αν δεν διαθέτετε ειδικό θερμόμετρο κουζίνας ένας πρακτικός τρόπος για να καταλάβετε πότε το γάλα έχει φτάσει στη κατάλληλη θερμοκρασία είναι να βάλετε μέσα στο γάλα το μικρό σας δακτυλάκι και να μετρήσετε μέχρι το 20 χωρίς να σας καίει.
  3. Αραιώστε το έτοιμο γιαούρτι σε λίγο κρύο γάλα και προσθέστε το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Αδειάστε το τελικό μίγμα σε ένα πήλινο σκεύος.
  5. Σκεπάστε το πήλινο με μια κουβέρτα ώστε να παραμείνει ζεστό και αφήστε το χωρίς να το μετακινήσετε για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει.
  6. Όταν κρυώσει καλά το βάζετε στο ψυγείο και το καταναλώνετε εντός 10 ημερών.