ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Ψαρόσουπα
6
ΑΤΟΜΑ
45’
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- περίπου 1 κιλό ψάρι, κατά προτίμηση μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο, πεσκανδρίτσα, σκορπιό…
- 4 μέτριες πατάτες
- 4 καρότα
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 ξερό κρεμμύδι χαραγμένο στα τέσσερα
- 1 ξεφλουδισμένη ντομάτα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το ψάρι στην κατσαρόλα σε νερό που βράζει.
- Προσθέστε αλατοπίπερο και όταν ετοιμαστεί το αφαιρείτε από την κατσαρόλα.
- Σουρώστε το ζωμό για τυχόν υπολείμματα ψαριού και προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα.
- Μετά από λίγα λεπτά ρίξτε και τα κρεμμύδια, το ματσάκι σέλινου και την ξεφλουδισμένη ντομάτα.
- Προς το τέλος προσθέστε χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το ψάρι αφού το ξεκοκαλίσετε.