Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν.
Την επομένη, τα σουρώνουμε, τα βράζουμε για 10 λεπτά και ξανασουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, βραστό νερό, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το ψιλοκομμένο σέλινο, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για περίπου 1 ώρα (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι φασόλια).
Αφού σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.