ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Δίπλες

Υλικά

Υλικά για το φύλλο:

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές νερό
  • τριμμένα καρύδια (για το τέλος)
  • αλεύρι (όσο πάρει)

Υλικά για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι του νερού μέλι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά και ανοίγουμε φύλλα, μέτρια σε μέγεθος και πάχος.
  2. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους περίπου 3 πόντων και μήκους 8-10 πόντων, και τα τυλίγουμε σαν φιογκάκια.
  3. Τηγανίζουμε τις δίπλες σε καυτό καλαμποκέλαιο.
  4. Στη συνέχεια τις βουτάμε στο καυτό σιρόπι και τις γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλλα.

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ