ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Πατάτες λεμονάτες φούρνου
6
ΑΤΟΜΑ
1Ω
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
- 3 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
- 5 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά, σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα το κρασί, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, μέλι, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τη ρίγανη (ή θυμάρι).
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να μπουν σε μία στρώση. Προσθέτουμε το μείγμα υγρών – μυρωδικών και απλώνουμε με τα δάχτυλά μας να πάει παντού.
- Ψήνουμε χωρίς να σκεπάσουμε το σκεύος, σε πολύ καυτό φούρνο, για 10 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 190o C, συνεχίζοντας το ψήσιμο για 25 - 30 λεπτά ακόμα.