ΥΔΡΑ

Αμυγδαλωτά

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 300 γρ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουτάλια σούπας λεπτό σιμιγδάλι
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ φλιτζάνι ανθόνερο
  • βούτυρο
  • γαρύφαλλα

Εκτέλεση

  1. Αναμείξτε τα αμύγδαλα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και πολτοποιήστε τα.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα αμύγδαλα του εμπορίου.
  3. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουτάλια σούπας ανθόνερο.
  4. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  5. Εάν είναι πολύ σφικτή, προσθέστε ακόμα ένα ή δύο κουταλιές σούπας ανθόνερο.
  6. Πάρτε μικρές ποσότητες από τη ζύμη (μέγεθος καρυδιού) και πλάστε τις σε μορφή μικρού αχλαδιού.
  7. Στην κορυφή του καθ’ ενός «αχλαδιού» τοποθετήστε από ένα γαρύφαλλο.
  8. Τακτοποιήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
  9. Όταν κρυώσουν, βαπτίστε τα μέσα στο ανθόνερο και καλύψτε τα με τη ζάχαρη άχνη.
  10. Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά καλύψτε τα ξανά με ζάχαρη.