Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Γ. Σκουλάς
ΑΘΗΝΑ

Ποδηλατάδα στην Αθήνα

Η Αθήνα, πρωτεύουσα της ιστορικής μας μνήμης με τις κοντινές ανάσες βουνού και θάλασσας, αποτελεί ένα γοητευτικό τερέν για τους φίλους της ποδηλασίας. Ανεβείτε στη σέλα της φαντασίας σας και ακολουθήστε μας σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι. Αφεθείτε στη μαγεία ενός κόσμου διαφορετικού, που μόνο το ποδήλατο μπορεί να σας αποκαλύψει!


Μικροί και μεγάλοι εν δράσει…

Ακολουθώντας ασφαλείς διαδρομές, σε πάρκα ή περιοχές με οργανωμένους ποδηλατόδρομους, οργανώστε τη δική σας οικογενειακή εξόρμηση, συνδυάζοντας τη φυσική άσκηση με στιγμές ξεγνοιασιάς, για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Εμείς σας προτείνουμε:
 • Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον
 • Άλσος Συγγρού Κηφισιάς
 • Πρώην βασιλικά κτήματα Τατοίου
 • Πολυτεχνιούπολη Ζωγράφου
 • Διαδημοτικός Ποδηλατόδρομος Βορείων Προαστείων

Οδηγός σας η ιστορία…

Ο μεγαλύτερος σε μήκος πεζόδρομος , αυτός της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ξεκινά από την Πύλη του Αδριανού, περνά μπροστά από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και συνεχίζει προς το Θησείο και το Μοναστηράκι - ως οδός Αποστόλου Παύλου - μέχρι τη διασταύρωση με την Ερμού, στην Πλατεία Ασωμάτων. Από τον πεζόδρομο της Ερμού μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι την «Τεχνόπολη» στο Γκάζι, ή την Πλάκα.

Νιώστε την ενέργεια του χώρου που είναι στολισμένος με τα ανυπέρβλητα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς∙ ακολουθήστε τους δρόμους των αρχαίων προγόνων μας που θα σας οδηγήσουν στην Αρχαία Αγορά, το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου, την Ακρόπολη, τη Ρωμαϊκή Αγορά… Μια μικρή περιπλάνηση στα γραφικά στενά της Πλάκας θα σας γυρίσει πίσω στα χρόνια της παλιάς Αθήνας.

Με την αύρα της θάλασσας…

Αν η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας σας φαίνεται… λίγη, χρησιμοποιήστε το τραμ με κατεύθυνση προς το παραλιακό μέτωπο, την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» για να απολαύσετε ποδηλατάδα και γιατί όχι τον καφέ ή το ουζάκι σας με θέα τη θάλασσα. Mερικές ιδέες είναι:
 • Από τον Φλοίσβο και την ομώνυμη μαρίνα μέχρι την Ακτή Έδεμ
 • Από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα, ακολουθώντας την παραθαλάσσια διαδρομή
 • Από τη μαρίνα της Γλυφάδας μέχρι το Καβούρι

Ορθοπεταλιές…

Η εξοχή της Αθήνας διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μονοπάτια για ποδήλατο βουνού που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ανάμεσα στους λάτρεις της ποδηλασίας. Ιδανικό περιβάλλον για να ασκηθείτε σ’ αυτό το σπορ, αποτελεί ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας . Εναλλακτικές διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας – για τους πιο έμπειρους – αλλά και σηματοδοτημένοι ποδηλατόδρομοι, σας οδηγούν στην αγκαλιά του εθνικού δρυμού, προσφέροντάς σας έντονες συγκινήσεις αλλά και γενναίες δόσεις οξυγόνου.

Η «κλασσική» πρόσβαση του βουνού είναι από τη μεριά του Μενιδίου. Εναλλακτικές πύλες πρόσβασης αποτελούν το χωριό Σφενδάλη (Μαλακάσα) και το χωριό Αυλώνας. Ανάλογα με το επίπεδο αλλά και τις αντοχές σας μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ άλλων:
 • Μετόχι – Άγιος Γεώργιος (στο Κεραμίδι) – Ταπίλθι
 • Μόλα – Λοιμικό ή Μόλα – Σαλονίκι
 • Τελεφερίκ – Μον Παρνές – Αγία Τριάδα – Εκτροφείο Θηραμάτων – Σκίπιζα – Μόλα – Φλαμπούρι – Θρακομακεδόνες
 • Τελεφερίκ – Μον Παρνές – Καταφύγιο Μπάφι – Μόλα – Λοιμικό – Δυο Πηγάδια – Άγιος Νικόλαος – Αυλώνα

Ποδήλατα «to rent»

Αν η ιδέα της ποδηλατάδας σας έχει ενθουσιάσει, αλλά δεν διαθέτετε δικό σας ποδήλατο, γραφεία ενοικιάσεως υπάρχουν πολλά στην Αθήνα. Ορισμένα δε, προσφέρουν οργανωμένες εξορμήσεις συνοδεία εξειδικευμένων οδηγών, που θα σας αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές της πόλης μέσα από τη μαγεία της περιήγησης σε δυο τροχούς.