Ελλάδα… ένα αέναο ταξίδι στον πολιτισμό και τη γαστρονομία!
«Χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για κάποιον να ανακαλύψει την Ελλάδα, αλλά μονάχα ένα λεπτό για να την ερωτευτεί..» Henry Miller.
Αμέτρητοι προορισμοί προσελκύουν επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, που επιθυμούν να μυηθούν στην Ελληνική φιλοσοφία και τις τοπικές παραδόσεις. Σκοπό αποτελεί η γνωριμία με μια κουλτούρα, όπου η γεύση και η απόλαυση παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα. Οι Ελληνικές διακοπές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ύπαιθρο, όχι μόνο γιατί οι ομορφιές της είναι αμέτρητες αλλά και γιατί είναι η πηγή μιας τεράστιας ποικιλίας γευστικών και ωφέλιμων για τον οργανισμό τροφών, που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Ο κόσμος πλέον μαθαίνει, ερευνά και γοητεύεται από κάθε τι που του προσφέρει ευχάριστες γαστρονομικές στιγμές, κυρίως όταν μπορεί να γνωρίσει τη διαδικασία της παραγωγής του. Αυτό είναι και το μυστικό για την αρχή και την εξέλιξη του γαστρονομικού τουρισμού! Ξεκίνησε ως εναλλακτικός τουρισμός και σήμερα κατατάσσει την Ελλάδα στους διασημότερους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου… Η βάση του εντοπίζεται στη συνεχόμενη εξέλιξη των Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού, σε συνδυασμό με την πρόοδο και το μεράκι των παραγωγών.
Οργανισμοί τουρισμού διοργανώνουν πλήρη γαστρονομικά ταξίδια ανά την Ελλάδα, προωθούν τον οινοτουρισμό και φέρνουν σε άμεση επαφή τους επισκέπτες με τη Ελληνική γη. Γευσιγνωσίες, ξεναγήσεις, η γνωριμία με παραγωγούς, η επαφή με την ύπαιθρο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που συναντάται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος. Η ανάγκη για προβολή, οδηγεί τους παραγωγούς στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεών τους, δημιουργώντας μέρη έτοιμα να φιλοξενήσουν ανθρώπους από όλες τις γωνιές της υφηλίου. Αίθουσες γευστικών δοκιμών, μουσειακοί χώροι αλλά και ξενώνες, χαρίζουν στον επισκέπτη άνεση και πολυτέλεια στη διαμονή του, φέρνοντάς τον πιο κοντά στη γνώση αλλά την απόλαυση! Είναι άλλωστε μαγικό να γνωρίζει κάποιος τα μυστικά της παραγωγής αγαθών που μπορεί να γευθεί σε μια χώρα… πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την Ελλάδα, όπου η παράδοση και τα έθιμα παίζουν πρωταρχικό ρόλο ακόμα και σήμερα. Η έννοια του χειροποίητου, των προϊόντων χωρίς συντηρητικά, των αγνών υλικών δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι παραγωγοί υπερηφανεύονται για αυτό και οι τουρίστες μπορούν να το απολαύσουν σε κάθε ευκαιρία. Το Ελληνικό πρωινό, είναι ο πρώτος πρεσβευτής όλων αυτών. Πλούσιο, υγιεινό και άκρως απολαυστικό, απαντάται σε ολοένα και περισσότερες επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες, με την προσοχή και την πολυτέλεια που του αρμόζει. Η εξέλιξη είναι ραγδαία γίνεται, συνεχώς πιο εντυπωσιακή, γεγονός που αποδεικνύει ότι η γνώση και το μεράκι κάνουν θαύματα.
Οι αμέτρητες ομορφιές, το απέραντο φυσικό κάλος και η μοναδική γευστική εμπειρία που χαρίζει ο κάθε τόπος, οδηγούν στην ακόμα πιο μεθοδευμένη γνωριμία των επισκεπτών με τις πιο απομακρυσμένες γωνιές της χώρας και τους θησαυρούς τους. Η Yoleni’s γίνεται δέκτης όλων των ερεθισμάτων και με γνώμονα την άριστη ποιότητα και την εντοπιότητα, αναζητά μικρές παραγωγικές μονάδες, ανθρώπους με πάθος και μεράκι, που γνωρίζουν τα οφέλη των αγνών υλικών και μέσα από τα μονοπάτια της παράδοσης, αναδεικνύουν το γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας!
άρθρο από Yoleni's