Η Αιγιώτισσα chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού Young Chef της San Pellegrino που έχει στόχο να αναδείξει τον κορυφαίο νέο chef στον κόσμο και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Μιλάνο!
Το πιάτο της με τίτλο ''Ελλήνων Γεύσεις'' αποτελεί μια ομαδική προσπάθεια ανάδειξης του Μεσογειακού πολιτισμού αλλά και του Ελληνικού πνεύματος με πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα και υλικά που ενέπνευσαν την ιστορία και εμπεριέχουν ευεργετικές ιδιότητες όπως οινολάσπη, αρχαία βότανα αλλά και στοιχεία από τα 3 δώρα των μάγων στον Ιησού : Χρυσό, σμύρνα και λιβάνι ! Όλα αυτά σε ένα πιάτο που έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Τζάρος και είναι επηρεασμένο από την Κυκλαδίτικη τέχνη και την Θεά Δήμητρα, πρέσβειρα της γονιμότητας και της ευφορίας ! Η chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου πρόσφατα βραβευθείσα με το βραβείο καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους για το Pelagos Seaside Restaurant, ετοιμάζεται να ταξιδέψει τους κριτές ακόμα μια φορά στην ιστορία της, με συνοδοιπόρο τον μέντορα της, Νίκο Ρούσσο από το Funky Gourmet !
Όπως δηλώνει και η ίδια : «Στόχος στην αποτύπωση της μαγειρικής μου είναι να μπορέσω προκαλέσω την ανάμνηση και τα βιώματα μου, όπως αυτά προέρχονται κατά κύριο λόγο από την παιδική μου ηλικία. Δεν ξεχνώ τις μυρωδιές και τις περιηγήσεις στα βουνά της Πελοποννήσου όπου συνέλλεγα άγρια χόρτα και βότανα μαζί με την γιαγιά μου !»
Ως μοναδική γυναίκα και εκπρόσωπος των χωρών της Μεσογείου, στον σημαντικότερο διαγωνισμό για νέους chef στον κόσμο, θα προσπαθήσει ακόμη μια φορά να αντικατοπτρίσει στην μαγειρική της, τις ρίζες του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας !
Παράλληλα με την προσπάθεια της Κωνσταντίνας, μπορούμε και εμείς να στηρίξουμε την Ελληνική συμμετοχή ψηφίζοντας για το βραβείο κοινού εδώ.