ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
«333 & Chef’s Workshop»: νέα ρεστο-άφιξη στην πρωτεύουσα
Στη συμβολή των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου, εκεί όπου η περιοχή του Συντάγματος συναντά την
Πλάκα, το «333 & Chef’s Workshop» είναι μια νέα και ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γαστρονομικό χάρτη της
Αθήνας, με ολοήμερο χαρακτήρα. Στο μικρό και urban αισθητικής εστιατόριο και μπαρ, ο καφές έρχεται παρέα με beignets (τα παραδοσιακά λουκουμαδάκια με άχνη ζάχαρη της Νέας Ορλεάνης). Τα beignets μαζί με τα pancakes παίζουν κεντρικό ρόλο και στις επιλογές του brunch, όπου σερβίρονται ακόμα τσουρέκι-french toast με αβγό ποσέ, σολομό κι αβοκάντο και pancake με γλυκιά πίκλα από baby καρότο με κρέμα τζίντζερ. Η κουζίνα, την οποία έχει αναλάβει ο Νίκος Μικρόπουλος, έχει μεσογειακή βάση και fusion διαθέσεις, κι αγαπά ιδιαίτερα τα ζυμαρικά, όπως τα λινγκουίνι με απάκι, τυρί Σαν Μιχάλη και αβγό ποσέ ή ο κόκορας που σιγομαγειρεύεται με κρασί και γίνεται stir fried προτού σερβιριστεί με ζυμαρικά και μπισκ γαρίδας. Την πρόταση συμπληρώνει μια λίστα 30-40 προτάσεων με οργανικά-βιολογικά κρασιά από τον ελληνικό, γαλλικό, ιταλικό και ισπανικό αμπελώνα, που έχει επιλέξει ο Σπύρος Νομικός, ενώ τα κοκτέιλ έχουν αναλάβει οι Ξενοφώντας Σόφτης και Θανάσης Τακίρης. Η προσωπικότητα, ωστόσο, του καινούργιου χώρου έχει ακόμα μια πτυχή: στο επάνω επίπεδο «κρύβεται» ένα ακόμη concept, το «Chef’s Workshop», με ένα τραπέζι για δεκατέσσερα άτομα, το οποίο θα φιλοξενεί θεματικά διαδραστικά events, wine/cocktail pairings και pop up εμφανίσεις γνωστών σεφ της αθηναϊκής και όχι μόνο σκηνής.