2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα αγαπά το καλό κρέας

Το κρέας σε ποιοτικές κοπές από διάφορες ράτσες είναι παγκόσμια γαστρονομική τάση και η Αθήνα συντονίζεται μαζί της με ενδιαφέροντα νέα openings. Έχοντας κάνει δυνατή αρχή πέρυσι με το steak bar που δημιούργησε εντός του γευστικού πολυχώρου Υοlenis Flagship Store στο Κολωνάκι, η «Φάρμα Μπράλου» μεταφέρθηκε μόλις στην οδό Μηλιώνη, στην ίδια γειτονιά. Και εδώ θα έχει διπλή προσωπικότητα, καθώς αποτελείται από ένα κρεοπωλείο και ένα εστιατόριο, που θα ξεκινάει από το πρωί για πρωινό και brunch και θα συνεχίζει με μια μεγάλη γκάμα (δικών τους) κρεάτων σε συνδυασμό με πιάτα μοντέρνας αντίληψης. Το εστιατόριο του Yolenis, τώρα, θα λέγεται «The Steak Bar by Kiku», ο κατάλογος θα έχει πληθώρα από επιλογές, αριθμώντας γύρω στις 35 προτάσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξει κανείς ό,τι θέλει από την βιτρίνα των κρεάτων, και για συνοδεία θα υπάρχουν κρασιά, μπίρες και αναψυκτικά – όλα ελληνικά. Ακόμα μια ενδιαφέρουσα άφιξη στο αθηναϊκό downtown είναι το «Spit Jack» στην οδό Σκούφου. Στο μικρό και ατμοσφαιρικό εστιατόριο, στο επίκεντρο βρίσκεται η ροτισερί, όπου θα αργογυρίζουν κοτόπουλα, πάπιες και γουρουνόπουλα. Για συνοδεία θα υπάρχουν δύο σαλάτες, σάλτσες, επιλογές σε πατάτες, καθώς και μπίρες από όλο τον κόσμο. Δηλώνοντας την επίσημη στροφή στο κρέας, το «Mimaya» της Γλυφάδας γίνεται «Roasted by Mimaya». Για πρωταγωνιστές έχει πολίτικα κεμπάπ, μπέργκερ, κορτεζίνες και παϊδάκια κοτόπουλου, μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, flank και tri tip, ενώ τα ορεκτικά θα κινούνται κυρίως σε ελληνικό άξονα, με φέτα μπουγιουρντί, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, γραβιέρες σαγανάκι και καβουρμά με τηγανητό αβγό. Στην οδό Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο, το μικρό burger joint «Χοντρός-Λιγνός» αποκτά έντονη αμερικάνικη στάμπα, τόσο στο ντεκόρ, όσο και στις προτάσεις του φαγητού, ενώ στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει πλέον και μπαρ για κοκτέιλ.