ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Οι πιο «νόστιμες» ταράτσες της Αθήνας
Όσο ο καιρός παραμένει καλός, οι Αθηναίοι δεν αποχωρίζονται τις αγαπημένες τους ταράτσες στο αθηναϊκό downtown, όπου οι προσεγμένες γεύσεις συναντούν τα καλά κοκτέιλ και την πανοραμική
θέα στην πόλη. Από το
«Barrio
» στο Γκάζι ατενίζεις ταυτόχρονα τις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Φωταερίου Αθηνών αλλά και την
Ακρόπολη, ενώ στο τραπέζι καταφτάνει μια σαλάτα νισουάζ, ελαφρώς πειραγμένη, ένας φανταστικός σολομός gravlax με κινόα, ντομάτα, σχοινόπρασο και λάιμ ή λινγκουίνι με μοσχαράκι ραγού και ξινομυζήθρα Κρήτης. Παίρνοντας το ασανσέρ που οδηγεί στην ταράτσα του
«Couleur Locale
» στο Μοναστηράκι, δύσκολα φαντάζεσαι την πανοραμική θέα που σε περιμένει στο τέλος της διαδρομής. Εδώ, η φάση είναι ολοήμερη, ξεκινώντας από το πρωί, με καφέ και μπραντς, και συνεχίζοντας με fingerfood, σαλάτες και πίτσες, αλλά και δυναμικά κοκτέιλ, όπως το Βetty the Boo 2 (βότκα με πράσινο μήλο, καραμέλα και τζίντζερ) και το Caricia de Madre (τεκίλα με εσπεριδοειδή, sherry και κρέμα βανίλιας). Στα Κάτω Πετράλωνα η ταράτσα του «Andaman» είναι από τις πλέον εξωτικές της πόλης, ενώ η κουζίνα αγαπά τις ταϋλανδέζικες γεύσεις, όπως η νόστιμη πάπια μαρινάτη και καπνισμένη, που σερβίρεται με γλυκιά hoisin sauce και οι γαρίδες σε σάλτσα τεσσάρων διαφορετικών ειδών μανιταριών, με λαχανικά, ξερό κρεμμύδι και φρέσκο τζίντζερ. Στην ταράτσα ενός όμορφου νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Άστιγγος στο Θησείο, τα προνομιούχα τραπέζια του «Επτά 7
» βλέπουν τον Παρθενώνα και τα Προπύλαια σαν καρτ ποστάλ, ενώ η κουζίνα προτείνει μεσογειακές γεύσεις, όπως το κριθαρότο με σκορπίνα, σάλτσα κόκκινου κρασιού και ολόκληρα καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά και η κρέμα γιαουρτιού με ρατατούιγ φρούτων και σάλτσα φράουλας. Ένα στιλάτο roof-garden διαθέτει το ατμοσφαιρικό wine bar «Monk» κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα 180 κρασιά της λίστας του, μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα και σε ποτήρι, και να τα συνοδεύσετε με finger food και κάποια πιάτα.