ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
6 προτάσεις για γκουρμέ ταξιδιώτες
Αν σχεδιάζετε ένα χειμωνιάτικο road trip στα ελληνικά βουνά, ιδού 6 εστιατόρια τα οποία αξίζουν της προσοχής σας.
Δέκα Restaurant, Αμύνταιο
Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Kleio Resort & Spa» εστιάζει σε ψαγμένες γεύσεις, καλοσιτεμένα ντόπια κρέατα, σύγχρονες τεχνικές και ευφάνταστες συνταγές που ανανεώνουν την παράδοση.
Ναουμίδης, Άγιος Παντελεήμονας
Στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, μία οικογένεια ξεδιπλώνει την δημιουργική της διάθεση απέναντι στα προσεγμένα προϊόντα της περιοχής με αποκορύφωμα την διάσημη πιπεριά Φλωρίνης.
Salvia, Αρίστη Ζαγοροχωρίων
Στο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aristi Mountain Resort & Villas», στην κορυφή του χωριού Αρίστη στα Ζαγοροχώρια, ο σεφ καταπιάνεται δημιουργικά με γεύσεις που δίνει η ζαγορίσια φύση, όπως πέστροφα, χέλι, μελιτζάνα, πράσινο μήλο, αυγά, μανιτάρια και τυριά.
Θωμάς, Σκλήθρο
Οικογενειακό εστιατόριο σταθερή αξία και προορισμός ιδίως για όσους κατευθύνονται προς το πανέμορφο Νυμφαίο. Φασόλια Πρεσπών, καπνιστό χοιρινό, άγρια μανιτάρια, αγριογούρουνο, ντόπιες πατάτες και εξαιρετικά κόκκινα κρασιά είναι μερικά μόνο από τα highlights του καταλόγου.
Κοντοσώρος, Ξινό Νερό
Θρυλικό εστιατόριο με πολυετή παρουσία στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Οι νέες αφίξεις του φετινού μενού είναι μανιταρόσουπα, πίτα ανοιχτή με πιπεριές, χοιρινός λαιμός με πουρέ κάστανο και ουρά μοσχαρίσια με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
Το εστιατόριο αυτό στις πλαγιές του Ολύμπου, έγινε γνωστό για το ανεπανάληπτο πιάτο μπουρανί (ένα πραγματικά ξεχωριστό ριζότο με φανατικούς οπαδούς) και τις υπόλοιπες προτάσεις του σεφ Ανδρέα Γάβρη, μαζί με μια πλούσια λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα.