2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το aperitivo είναι τάση

Η αθηναϊκή bar ­σκηνή, κατά κοινή ομολογία, ανεβαίνει διαρκώς – όχι μόνο ακολουθώντας αλλά και - δημιουργώντας τάσεις. Δυνατά­ conceptual menus, ευρηματικά twists σε κλασικές συνταγές και ελαφριά ελκυστικά cocktails (LBV) συνοδεύουν τα brunches και τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν η βάση του σωστού ιταλικού aperitivo. Η ιταλική χαλαρωτική και casual συνήθεια­ έχει πάρει πλέον μεγάλες δια­στάσεις και μπορείτε να την γνωρίσετε σε βάθος σε διάφορα cocktail hot spots της Αθήνας που συντονίζονται με τις εξελίξεις. Όπως στο πρωτοπόρο σε αυτήν την κουλτούρα και λιλιπούτειο «The Gin Joint», μιαν ανάσα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, που έμαθε στους θαμώνες του αθηναϊκού downtown ότι το gin δεν πίνεται κατ’ανάγκη με tonic. Δύο new entries στην bar σκηνή της Αθήνας παρουσιάζουν λίστες στημένες στη λογική του aperitivo. Το «Odori Vermuteria di Atene» στην κάτω πλευρά της πλατείας Κλαυθμώνος είναι η πρώτη ελληνική αυθεντική βερμουτερία, όπου πέρα από το απεριτίφ της επιλογής σας θα βρείτε και αυθεντική πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, ενώ έμφαση στο καλοφτιαγμένο συνοδευτικό φαγητό δίνει και το «Pepe Aperitivo» στην οδό Τσακάλωφ, στην καρδιά του Κολωνακίου. Στον Κεραμεικό, ο «Μπλε Παπαγάλος» είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές για after office cocktails υπό τους ήχους swing μουσικής, ενώ στα Κάτω Πετράλωνα το «Upupa Epops» επίσης γεμίζει από νωρίς. Η βολική τοποθεσία του «The Trap», μιαν ανάσα από την πλατεία Συντάγματος, σε συνδυασμό με τα πολύ καλοφτιαγμένα signature cocktails, το έχουν αναδείξει σε πόλο (απογευματινής) έλξης, ενώ κρυμμένο πίσω από το ξενοδοχείο Hilton το «CV Distiller» δελεάζει τους λάτρεις του whisky με μια από τις πιο ενημερωμένες λίστες στο είδος του.