12 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Χρυσοί Σκούφοι 2016: αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Οι Χρυσοί Σκούφοι, τα εγκυρότερα γαστρονομικά βραβεία της Ελλάδας με την σφραγίδα του «Αθηνοράματος» και του «AlphaGuide», απονεμήθηκαν και φέτος στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Είτε ταξιδεύετε στην Αθήνα είτε σε άλλο ελληνικό προορισμό, κρατήστε αυτή τη λίστα για να είστε προετοιμασμένοι. ETRUSCO 16,5/20 (Δύο Χρυσοί Σκούφοι) Κέρκυρα Δυνατές γεύσεις και αναπάντεχοι συνδυασμοί σε μια κουζίνα που αυτοσχεδιάζει δημιουργικά πάνω σε γευστικά τοπόσημα της Κέρκυρας, απογειώνοντας δημιουργικά την παράδοση. Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα FUNKY GOURMET 16,5/20 (Δύο Χρυσοί Σκούφοι) Αθήνα Μία ακόμη δυνατή χρονιά για τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, τον Νίκο Ρούσσο και την ομάδα τους στο εστιατόριο του Κεραμεικού, γεμάτη πρωτότυπες ακολουθίες πιάτων με ελληνικές αποχρώσεις και θεατρικό χαρακτήρα. Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός BOTRINI’S 16/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα Ο Έκτορας Μποτρίνι εξελίσσει την ικανότητά του να ανασυνθέτει γευστικές μνήμες σε νέα signature πιάτα, με εξελιγμένες τεχνικές, απρόβλεπτους συνδυασμούς και προσωπική σφραγίδα. Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, Αθήνα ΣΠΟΝΔΗ 16/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα Ο σεφ Άγγελος Λάντος διατηρεί πολύ ψηλά τον πήχη και φέτος, με μια σύγχρονη γαλλική κουζίνα, εμποτισμένη με μεσογειακά στοιχεία, η οποία πατά σταθερά στις αρχές της κλασικής. Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Αθήνα VAROULKO SEASIDE 16/20 (Χρυσός Σκούφος) Πειραιάς Λεπτοί, ευρηματικοί συνδυασμοί σύγχρονης αισθητικής δίνουν τον τόνο σε μια χαρακτηριστική για την ελληνική σκηνή κουζίνα που αποτίνει φόρο τιμής στο βωμό της θάλασσας και βραβεύεται για τις επιδόσεις της με Χρυσό Σκούφο για είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια. Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, Πειραιάς BILL & COO 15,5/20 (Χρυσός Σκούφος) Μύκονος Ο βραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος αποδίδει και αυτήν τη χρονιά μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ελληνική δημιουργική κουζίνα, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες μυκονιάτικες πρώτες ύλες, πειράζοντας παλιές συνταγές και παίζοντας με καινούργιες ιδέες στις υφές και στις γεύσεις. Ξεν. «Bill & Coo», Μεγάλη Άμμος, Μύκονος CTC 15,5/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα Τρεις φορές βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο στο «Calypso» του «Elounda Peninsula» και με μαθητεία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι αναμφισβήτητα ταλέντο και το εστιατόριό του το επιβεβαιώνει και με το παραπάνω. Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, Αθήνα F+W by OLIVIER CAMPANHA 15,5/20 (Χρυσός Σκούφος) Πολυσύνθετη, παραστατική, ντελικάτη, η κουζίνα του Olivier Campanha αγαπά τις εναλλαγές και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο στο εστιατόριο του Κολωνακίου. Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, Αθήνα MATSUHISA ATHENS 15,5/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα H αθηναϊκή παρουσία της fusion προσέγγισης στην κουζίνα του διάσημου Nobuyuki Matsuhisa, με γιαπωνέζικη βάση και περουβιανά αλλά και ευρωπαϊκά γαστρονομικά στοιχεία. Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη SQUIRREL 15,5/20 (Χρυσός Σκούφος) Χαλκιδική Ο Βασίλης Μουρατίδης αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της παράδοσης του «Squirrel». Αφομοιώνει τη γευστική λογική του παρελθόντος, πειραματίζεται και παρουσιάζει δικές του ιδέες. Ξεν. «Danai Beach Resort», Νικήτη, Χαλκιδική TUDOR HALL 15,5/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα Στην κορυφή του «King George» o executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρης Ευαγγέλου και ο head chef Αλέξανδρος Κοσκινάς εκτοξεύουν με τη γαστρονομική τους ιδιόλεκτο την ελληνική κουζίνα σε ύψη αρμονίας και φινέτσας. Ξεν. «King George», Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, Αθήνα ABOVO 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα Εστιατόριο με πολύστροφο ταμπεραμέντο και διεθνείς προσλαμβάνουσες, άφησε φέτος το πόστο του στο Κεφαλάρι για χάρη του πιο κεντρικού Κολωνακίου. Με τον ταλαντούχο Μιχάλη Νουρλόγλου πάντα επικεφαλής της ανοιχτής κουζίνας. Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι, Αθήνα ALFREDO’S GRAND DINING 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Θεσσαλονίκη Άριστη ποιότητα πρώτης ύλης, τεχνική ακρίβεια και δημιουργική φαντασία είναι τα εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα στον Απόστολο Αλτάνη να προτείνει γεύσεις που χαρακτηρίζονται από απόλυτη αρμονία και νοστιμιά. Regency Casino Thessaloniki, Θεσσαλονίκη APOCALYPSIS 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Πάτμος Για τον ικανό σεφ Δημήτρη Παμπόρη, το κομψό ολόλευκο περιβάλλον του εστιατορίου πάνω στην παραλία του Γροίκου μετατρέπεται σε καμβά έκφρασης της ζωηρής του φαντασίας, των εμπειριών από τα ταξίδια του στο εξωτερικό, των εξελιγμένων μαγειρικών τεχνικών που αγαπά να χρησιμοποιεί και της δημιουργικής ανάδειξης που επιφυλάσσει σε ελληνικά προϊόντα και γεύσεις. Ξεν. «Patmos Aktis Suites & Spa», Γροίκος, Πάτμος CALYPSO 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Κρήτη Μια βεράντα που αγναντεύει το πέλαγος και ένας νεαρός σεφ με φαντασία και δημιουργικότητα αποτελούν ένα σύνολο που κάνει το δείπνο μοναδική απόλαυση. Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel», Ελούντα, Κρήτη ΔΙΟΝΥΣΟΣ 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Κρήτη Στο εμβληματικό «Elounda Beach», ο «Διόνυσος» είναι το διαχρονικά κορυφαίο γευστικό spot. Ξεν. «Εlounda Beach Hotel &Villas», Ελούντα, Κρήτη HYTRA 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα Στη δεύτερη χρονιά του στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ο Τάσος Μαντής εξελίσσει ένα γοητευτικά φινετσάτο γευστικό μοντέλο. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, Αθήνα ΚΟΥΚΟΥΜΑΒΛΟΣ 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Σαντορίνη Διαχρονικός και πολυβραβευμένος, ο Νίκος Πουλιάσης είναι μια από τις λίγες εμβληματικές φιγούρες στο γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης. Φηρά, Σαντορίνη LYCABETTUS RESTAURANT 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Σαντορίνη Ο ήδη βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Στέφανος Κολιμάδης παρουσιάζει στο πολυτελές ρεστοράν του ξενοδοχείου «Andronis» στην Οία μια πολύ προσωπική μοντέρνα κουζίνα με δυνατές μεν γαλλικές βάσεις οι οποίες απλώνονται όμως σε πολυσύνθετες σοφιστικέ συνθέσεις. Ξεν. «Andronis Luxury Suites», Οία, Σαντορίνη MATSUHISA MYKONOS 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Μύκονος Σήμα κατατεθέν της γαστρονομίας της Μυκόνου, το «Matsuhisa Mykonos» δημιουργεί new style πιάτα με ιαπωνικές βάσεις και λατινοαμερικανικές επιρροές. Ξεν. «Belvedere», Ρόχαρη, Μύκονος NTOMATA 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Χαλκιδική Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος επαναπροσδιορίζει κάθε φορά την ελληνικότητα της κουζίνας του, δημιουργώντας κομψά «παζλ» γεύσεων, με πιάτα που αντλούν από τις τοπικές κουζίνες και τα υλικά άλλων χωρών για να συνδυαστούν εμπνευσμένα με τη δική μας γευστική παράδοση και τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομικής σκηνής. Ξεν. «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική OLD MILL 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Κρήτη Εμβληματικό και με παράδοση το εστιατόριο του «Elounda Mare» διαγράφει εδώ και χρόνια μια επιτυχημένη πορεία και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. «Elounda Mare Hotel», Ελούντα, Κρήτη PREMIERE 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Αθήνα Σοφιστικέ και παιχνιδιάρικη, η κουζίνα του Γάλλου Jean-Charles Metayer, που διάλεξε την Ελλάδα για δεύτερή του πατρίδα, μαρσάρει δημιουργικά και φέτος. Ξεν. «InterContinental», Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος, Αθήνα WATER RESTAURANT 15/20 (Χρυσός Σκούφος) Χαλκιδική Η άρτια τεχνική, η φινέτσα και η προσοχή στη λεπτομέρεια συγκροτούν τη δυνατή γαστρονομική πρόταση του σεφ Γιάννη Παρίκου που χαρακτηρίζεται από καλαισθησία, ­ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων και προσεκτικά ­επιλεγμένα υλικά. Ξεν. «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική  Χρυσοί Σκούφοι 2016: τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Στα πλαίσια των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Είτε ταξιδεύετε στην Αθήνα είτε σε άλλο ελληνικό προορισμό, κρατήστε αυτή τη λίστα για να είστε προετοιμασμένοι. ALERIA 14,5/20 Στην κομψότατη «Aleria» ο Γκίκας Ξενάκης προσεγγίζει με φιλική δημιουργικότητα ελληνικές σπεσιαλιτέ, άλλοτε με πληθωρική κι άλλοτε με εκλεπτυσμένη διάθεση, στοχεύοντας στη γεύση. Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Αθήνα ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ 14,5/20 Νέος και ταλαντούχος, ο Άνταμ Κοντοβάς ανέλαβε φέτος τα ηνία της κουζίνας του ιστορικού και με αξιόλογη πορεία στο τερέν της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας εστιατορίου του Πειραιά κι εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του. Αιτωλικού 72, Πειραιάς FERRYMAN 14,5/20 Με ψυχή τον Γιάννη Μπαξεβάνη και resident chef τον Αλέξανδρο Κιουσαμπά, το «Ferryman» προτείνει μια κρητική κουζίνα που λοξοδρομεί ενίοτε και προς άλλα σημεία του ελλαδικού χώρου. Ελούντα, Κρήτη, GRACE 14,5/20 Ένα νεαρό ταλέντο ο Σπύρος Αγιούς κάνει επίδειξη τεχνικής επάρκειας και φαντασίας και προτείνει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές. Ξεν. «Grace Santorini», Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ 14,5/20 Ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει ακούραστος να παρουσιάζει μοναδικά πιάτα που συνδυάζουν προσεκτικά και επιλεγμένη πρώτη ύλη φαντασία στους συνδυασμούς και βαθιά γνώση των τεχνικών. Ξινό Νερό Φλώρινας ΜΑΥΡΙΚΟΣ 14,5/20 Ο σεφ Δημήτρης Μαυρίκος εκφράζει το δωδεκανησιακό γαστρονομικό ιδίωμα ξεφεύγοντας από την κλασσική εκδοχή του καθώς ενσωματώνει ευρηματικά και αρμονικά στις δημιουργίες του τις σύγχρονες εξελίξεις στο μαγειρικό γίγνεσθαι. Λίνδος, Ρόδος MILOS ESTIATORIO 14,5/20 Διάσημος ανά τον κόσμο πρεσβευτής της ουσίας της ελληνικής γεύσης που πραγματικά αποθεώνει τις πρώτες ύλες, από τα παντζαρόφυλλα και το σταμναγκάθι μέχρι την εξαιρετικής φρεσκάδας εκτενέστατη συλλογή ψαριών και θαλασσινών. Ξεν. «Hilton», Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 14,5/20 Στην πρώτη γραμμή της ελληνικής θαλασσινής γαστρονομίας, η κουζίνα του Γιώργου Παπαϊωάννου φωτογραφίζει τη θάλασσα με ευρυγώνιο φακό και καταφέρνει να σε αιφνιδιάζει ξανά και ξανά με μια κανονική περφόρμανς με πρωταγωνιστές άψογης ποιότητας πρώτες ύλες, αποτέλεσμα της αποκλειστικής συνεργασίας του με ψαροντουφεκάδες και καΐκια. Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο ΣΕΛΗΝΗ 14,5/20 Συνεχείς αναζητήσεις ποιοτικών ελληνικών και κυρίως κυκλαδίτικων προϊόντων. Σύγχρονη μαγειρική αντίληψη που εξελίσσει την παράδοση. Πύργος, Σαντορίνη TΗΛΕΜΑΧΟΣ BARBEQUE CLUB 14,5/20 Ένα εστιατόριο της Κάτω Κηφισιάς που εδώ και χρόνια ανεμίζει λάβαρο ελληνικής κρεατοφαγίας δια χειρός Γιώργου Τσιλιγκίρη. Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, Αθήνα XASTERIA 14,5/20 Στο εντυπωσιακό «Amirandes» της «Grecotel» το δίδυμο Γιάννης Κουναλάκης και Παναγιώτης Καραπαναγής προτείνουν μια σύγχρονη κρητική κουζίνα που τιμά και αναδεικνύει την παράδοση. Ξεν. Amirandes, Γούβες Ηρακλείου Κρήτης ΑΘΗΡΙ 14/20 Αναζήτηση, σεβασμός των υλικών και δημιουργική διάθεση χαρακτηρίζουν την κουζίνα του Αλέξανδρου Καρδάση, στα πιάτα του οποίου η ελληνική παράδοση συγκατοικεί με τη σύγχρονη αντίληψη. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, Αθήνα  ΑΛΕΞΗΣ 14/20 Το μεράκι και η γοητεία του απλού λειτουργούν ως σήμα-κατατεθέν σε αυτή την λιτή, ανεπιτήδευτη ταβέρνα στη μαρίνα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Sani Resort», που ξεχωρίζει για τους ωραίους μεζέδες, τα ψάρια που τηγανίζονται με μαεστρία και ψήνονται με μεγάλη ακρίβεια. Ξεν. «Sani Resort», Σάνη, Κασσάνδρα Χαλκιδικής ALFREDO’S GARDEN 14/20 Ο Απόστολος Αλτάνης αναδεικνύει το άλλο του πρόσωπο. «Παίζει» με άψογες πρώτες ύλες, εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές αποδεικνύει τη βαθιά γνώση της ελληνικής παράδοσης και παρουσιάζει πιάτα με σαφές ελληνικό πρόσωπο. Regency Casino Thessaloniki, Θεσσαλονίκη ARK 14/20 Ελληνικότητα που τρέφεται από την παράδοση πολλών περιοχών της χώρας μας και συνδυάζεται με το ταλέντο και τη βαθιά γνώση ενός chef. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης δίνει για μια ακόμα φορά τον καλύτερο εαυτό του και προτείνει πιάτα που χαρίζουν απόλαυση. Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, Αθήνα ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ 14/20 Ο Ανδρέας Γάβρης επιμένει με συνέπεια σε μια κουζίνα που συνδυάζει τις σύγχρονες τάσεις με την παράδοση. Τα πιάτα που προτείνει χαρακτηρίζονται από μια βαθιά ελληνικότητα αλλά και από μια σύγχρονη προσέγγιση της εκτέλεσης. Αγ. Νικολάου 36, Λιτόχωρο Πιερίας CLOCHARD 14/20 Περιβάλλον που αναπαράγει τη γοητεία της παλιάς καλής αστικής Θεσσαλονίκης και φυσικά αντίστοιχη κουζίνα. Ο κατάλογος προτείνει με πληθώρα κλασικών συνταγών που τίμησαν την αστική κουζίνα που ήταν στην ημερήσια διάταξη μια-δύο γενιές πριν. Προξ. Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη ELIA’S RESTAURANT 14/20 To «Elia’s» με επικεφαλής τον Νίκο Σταυρακάκη βάζει τη Σκιάθο στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας. Ξεν. «Mandraki Village», Κουκουναριές Σκιάθος 6 ΚΛΕΙΔΙΑ 14/20 Ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος για μια ακόμα χρονιά επιβεβαιώνει τη δημιουργική φλέβα που τον χαρακτηρίζει. Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπαξεβάνη εξελίσσει την κουζίνα του, την οδηγεί σε σταθερή ανοδική πορεία και προτείνει πιάτα που συνδυάζουν σύγχρονες τεχνικές και βαθιά ελληνικότητα. Ξεν. «6 Κλειδιά», Άφησσος, Πήλιο ΕRIMITIS 14/20 Ο νεαρός Μίλτος Αρμένης ετοιμάζει πιάτα με εμφανή ελληνικότητα αλλά και τεχνικές που οδηγούν σε εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα. Μαγαζιά, Παξοί ΘΩΜΑΣ 14/20 Ο Νίκος Πασπάλης με οδηγό την παράδοση παρουσιάζει πιάτα που αναδεικνύουν τις τοπικές γεύσεις αλλά σέβονται ταυτόχρονα και τη σύγχρονη γευστική αντίληψη. 18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς, Σκλήθρο  ΙΩΔΙΟ 14/20 Μια ξεχωριστή μοντέρνα «τρατορία θαλασσινών» με πρωτότυπα πιάτα  στα οποία κυριαρχεί η απόλυτη φρεσκάδα, η τοπικότητα των πρώτων υλών και τα χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα. Λ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο, Αθήνα  KΑSTRI BISTRO 14/20 Στο σύγχρονο με minimal αναφορές περιβάλλον του «Kastri Bistro» ο νεαρός Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ξεδιπλώνει το ταλέντο του και προτείνει πιάτα με σαφές ελληνικό αποτύπωμα αλλά και πιάτα με κύριο χαρακτηριστικό το κρέας. Ξεν. «Domotel Kastri», Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία, Αθήνα  ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ 14/20 Ο νέος κατάλογος του πολύ όμορφου μαγαζιού με την υπογραφή του σεφ Γκίκα Ξενάκη εκφράζει ελληνικούς και μεσογειακούς γαστρονομικούς νεολογισμούς με βάση τα εμβληματικά τοπικά Σαντορινιά προϊόντα. Οία, Σαντορίνη ΚΡΗΤΙΚΟΣ 14/20 Σταθερή αξία ο «Κρητικός» για την εξαιρετική ποιότητα των κρεάτων του- μοσχάρι από την Κομοτηνή και μικρές φάρμες γύρω από την Αττική και αμνοερίφια από τη Βόνιτσα και τη Μυτιλήνη καθώς και για την υπέρτερη τέχνη στο ψήσιμο του Νίκου Δογιάκη. Αιόλου 49, Κάντζα, Αθήνα ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ 14/20 Στο κέντρο της Χαλκιδικής στον Πολύγυρο μια απρόσμενη γαστρονομική εμπειρία σε ένα, όπως αποκαλείται, οινομαγειρείο με ιστορία ογδόντα ετών. Ελληνική κουζίνα με ζωντανή την παράδοση αλλά και πρωτότυπες ιδέες. Ποτίδαια Χαλκιδικής MYLOS 14,5/20 Ανανεωμένο το εστιατόριο, με την κουζίνα του Γιάννη Κιόρογλου να εκφράζει ένα ουσιαστικό μοντερνισμό, διατηρώντας ταυτοχρόνως γερές ρίζες στην παράδοση. Φηροστεφάνι, Σαντορίνη ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ 14/20 Στις όχθες της Βεγορίτιδας ο «Ναουμίδης» διαπρέπει κάτω από το βάρος του ονόματος που έχει λόγω των διάσημων σκευασμάτων από πιπεριά Φλωρίνης που παράγει. Η κουζίνα εμπνέεται σε σημαντικό βαθμό από τα καλούδια που δίνει η λίμνη αλλά ξεφεύγει και προς άλλες εξίσου ελληνικές κατευθύνσεις. Αμύνταιο ON THE VERANDAH 14/20 Η παρθενική σεζόν του ανερχόμενου Σταμάτη Μαρμαρινού στο «Poseidonion Grand» ανανέωσε τη γαστρονομική πρόταση του εμβληματικού grand hotel των Σπετσών, με μια ελληνική κουζίνα μοντέρνου ύφους, προσωπική και πολυδιάστατη, και ισχυρό το στοιχείο της εντοπιότητας με διάθεση επικαιροποίησης. Ξεν. «Poseidonion Grand», Σπέτσες Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΛΑΣ 14/20 Η οικογένεια Κρήτου, δημιουργεί πιάτα που στηρίζονται στην τοπική γαστρονομία και στις εκλεκτές πρώτες ύλες από την περιοχή και από ολόκληρη την Ελλάδα (οι παραγωγοί αναφέρονται ονομαστικά στον κατάλογο). Κρυοπηγή, Κασσάνδρα Χαλκιδικής ΤΑΣΟΣ 14/20 Η Κυριακή Τόπτζη δεν είναι απλά στην κουζίνα. Σύμφωνα με ορισμένους είναι μέσα στο ψάρι την ώρα που δέχεται τα χάδι της φωτιάς. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η μοναδική ακρίβεια ψησίματος των ψαριών που περνούν από τα χέρια της. Φαέθωνος 6, Θεσσαλονίκη TAVERNA/COSTA NAVARINO 14/20 Κάτω από το άγρυπνο μάτι του executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Μελεμενή και χάρη στις εξαιρετικές πρώτες ύλες που προέρχονται από κτήματα που ανήκουν στο συγκρότημα η «Taverna» αποτελεί ένα ιδιαίτερο χώρο φαγητού. Ξεν. Costa Navarino, Πύλος Μεσσηνίας ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ART GRILL 14/20 Ψαγμένα κρέατα, σωστό σίτεμα και τεχνική στο ψήσιμο, δείχνουν μια εξελιγμένη ψησταριά μέσα στο αστικής αισθητικής εστιατόριο «Τηλέμαχος Art Grill». Φραγκοπούλου 19, Κηφισιά, Αθήνα