ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
3 νέα εστιατόρια στην Αθήνα
Abovo: Στην οδό Τσακάλωφ, στην καρδιά της κεντρικής συνοικίας του Κολωνακίου, μεταφέρθηκε πρόσφατα το γνωστό και βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο, με τον γνωστό σεφ Μιχάλη Νουρνόγλου να κινείται σε γνωστά αλλά και πρωτότυπα γευστικά μονοπάτια. Το εστιατόριο διαθέτει δύο καταλόγους, έναν πιο casual μεσημεριανό και έναν πιο γκουρμέ βραδινό. Η μεσημεριανή εκδοχή του καταλόγου, είναι πιο απλή έχοντας πάντα το στίγμα και τη δημιουργική ματιά του ταλαντούχου σεφ. Ο βραδινός κατάλογος, ο οποίος θα σερβίρεται μετά τις επτά, αποδίδει την πιο δημιουργική πλευρά της κουζίνας, την οποία ο επισκέπτης, μπορεί να την διερευνήσει και μέσω ενός περιπετειώδους menu degustation δέκα πιάτων ονόματι Put the blame on me (Τσακάλωφ 18).
Feedελ: Άνοιξε λίγο πριν τα
Χριστούγεννα σε ένα καλά κρυμμένο μικρό πάρκο, μία ανάσα από τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Ερμού. Πρόκειται για ένα all-day μαγαζί, διακοσμημένο με τούβλο και σίδερο και τη Φρίντα Κάλο, να κοσμεί τον ένα τοίχο του μαγαζιού. Την κουζίνα επιμελείται ο ανερχόμενος σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος, προτείνοντας για το μεσημέρι ριζότι, ζυμαρικά και burger, ενώ στην βραδινή εκδοχή του καταλόγου, συναντάμε πιο δημιουργικές προτάσεις, σε μερίδες που ιδανικά μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται. Ξεχωρίσαμε τα χειροποίητα τορτελίνι γεμιστά με κόκορα κοκκινιστό με τσίπς από την πετσούλα του και ανθότυρο (Κτενά 1).
Nolan: Νεοϋρκέζικη αύρα έρχεται να δώσει αυτό το εστιατόριο, σε έναν όμορφο δρόμο κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Ο χώρος είναι μοντέρνος, αεράτος και φωτεινός, με δρύινο πάτωμα και μάρμαρο στην μπάρα. Η κουζίνα την οποία επιμελείται ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, εκφράζει μια εντόνως κοσμοπολίτικη διάθεση όπου υλικά και ιδέες από την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, την Κορέα και την Κίνα μπλέκονται με
ελληνικά προϊόντα και μαγειρικές τεχνικές για να δώσουν ένα μενού που συντονίζεται με την παγκοσμιοποιημένη διάθεση της εποχής (Βουλής 31-33).